Home Logistics 3 PL O nouă tranzacție în logistică: Nippon Express Group cumpără cargo-partner

O nouă tranzacție în logistică: Nippon Express Group cumpără cargo-partner

O nouă tranzacție în logistică: Nippon Express Group cumpără cargo-partner

Nippon Express Holdings achiziționează compania de transport și logistică cargo-partner de la proprietarul și fondatorul acesteia Stefan Krauter.

În 2023, cargo-partner marchează cea de-a 40-a aniversare a companiei. Înființată în 1983 cu doar cinci angajați în Aeroportul din Viena, compania austriacă a cunoscut o dezvoltare organică și astăzi are 4.000 de angajați în întreaga lume.

După ce în 2020 a depășit pentru prima dată pragul de un miliard de euro, cifra de afaceri a cargo-partner a crescut cu 72%, ajungând la peste 1,8 miliarde de euro în 2021, și a crescut în continuare la 2,06 miliarde de euro în 2022.

“Administrarea de către fondatori agili prezintă unele avantaje considerabile, dar, începând cu o anumită etapă, un acționariat foarte profesionist și stabil pe termen lung reprezintă un atu mai important. Este provocarea și responsabilitatea fondatorilor să decidă atât cu privire la succesiunea managementului, cât și cu privire la cea a acționariatului la momentul potrivit. Nu prea devreme, pentru a putea construi o succesiune stabilă a managementului intern, dar, cu siguranță, nici prea târziu”, spune Krauter. “Acesta este motivul pentru care, împreună cu consiliul de administrație, am început să evaluăm diferite opțiuni pentru viitorul cargo-partner.”

Stefan Krauter explică: “Ar fi fost, de asemenea, o opțiune bună pentru conducere și angajați să continue singuri, dar, întrucât în NX a fost găsit un nou proprietar ideal, am fost convinși în cele din urmă că aceasta este calea corectă de urmat. Urmând politica de integrare pe care am văzut-o până acum din partea NX Group, cargo-partner își va păstra atât numele, cât și forma de organizare și va deveni cel mai puternic cargo-partner de până acum!”

Tranzacția a fost semnată la 12 mai 2023 și va intra în vigoare după obținerea aprobărilor autorităților de reglementare (antitrust și FDI) într-un termen estimat de patru până la șapte luni.

Ambele organizații vor beneficia de sinergii considerabile în ceea ce privește acoperirea globală, un portofoliu extins de servicii, un know-how regional, de produse și IT consolidate. NX Group va beneficia de rețeaua puternică a caro-partner din Europa Centrală și de Est, care completează în mod ideal rețeaua existentă a NX, iar cargo-partner își va consolida poziția pe rutele comerciale intra-asiatice și transpacifice.

 cargo-partner va continua, de asemenea, să lucreze cu actuala sa rețea globală de agenți, va depune eforturi pentru a extinde acest segment al activității sale.

“Personal, voi continua să sprijin tranziția în noul meu rol în cadrul Consiliului de supraveghere al companiei și în funcția mea de consilier al Comitetului executiv. Mă voi concentra pe integrarea parțială inteligentă cu noii proprietari, precum și pe alte aspecte legate de strategie, fuziuni și achiziții și ESG.” a declarat Krauter.

Nippon Express este un furnizor de servicii de logistică cu sediul în Tokyo, ce dispune de o rețea globală puternică ce cuprinde peste 40 de țări și cu operațiuni directe ale companiei în 33 de țări, precum Austria. Compania oferă servicii de transport aerian, transport maritim, transport rutier internațional, depozitare și distribuție, proiectare logistică, servicii IT, servicii de mutare.