Home Logistics Ambalare Packaging: DS Smith a atins trei obiective globale legate de sustenabilitate

Packaging: DS Smith a atins trei obiective globale legate de sustenabilitate

Packaging: DS Smith a atins trei obiective globale legate de sustenabilitate

DS Smith, lider în producția de ambaaje, a anunțat îndeplinirea a trei dintre obiectivele sale de sustenabilitate pentru anul 2020. Compania își reconfirmă astfel angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, în pofida unui context global dificil.

Producătorul de ambalaje indexat FTSE100 a înregistrat progrese semnificative pentru toate cele nouă obiective de sustenabilitate asumate pe termen lung, emisiile de dioxid de carbon fiind reduse cu 11%, pe parcursul ultimilor 5 ani.

Cele trei obiective s-au axat pe:

  • reducerea emisiilor de CO2
  • sprijinul acordat comunităților în care compania își desfășoară activitatea
  • aprovizionarea responsabilă cu hârtie

Din punct de vedere al impactului asupra mediului, compania a înregistrat o reducere cu 11% a emisiilor de dioxid de carbon în anul 2019, comparativ cu 2015. De asemenea, toate unitățile de producție, care însumează 90% din consumul total de energie electrică, sunt acum certificate ISO 50001. Standardul recunoscut la nivel mondial permite o abordare coordonată pentru monitorizarea progresului în raport cu obiectivele, asigurând în același timp eficiența energetică și determinând schimbarea sistematică a comportamentului și conștientizarea în cadrul companiei. Această realizare face parte dintr-un angajament mai amplu ce are în vedere reducerea emisiilor de CO2 cu 30% per tonă de produs, până în anul 2030.

  • DS Smith și-a îndeplinit și obiectivul de a se aproviziona 100% responsabil cu materie primă, utilizând doar hârtie reciclată sau provenită din surse certificate. În prezent, 98% din ambalajele produse de către DS Smith sunt reutilizabile și / sau reciclabile, iar compania lucrează pentru a ajunge la un procent de 100% până în 2025.

Proiecte de sprijinire a comunităților pe timp de pandemie

Pe durata pandemiei provocate de Covid-19, compania a construit un program de sprijinire a comunității, în completarea proiectelor uzuale în domeniul educației și sustenabilității. Din Marea Britanie și până în Serbia, 100% din locațiile DS Smith din întreaga lume cu peste 50 de angajați, au acum programe comunitare, în creștere față de 81%, procent înregistrat în perioada 2018-2019.

Atenția pe care DS Smith o acordă nevoilor și priorităților comunității locale se face ușor observată și în România. Echipele de aici s-au implicat activ, prin donații în scopul achiziției de materiale medicale esențiale în lupta împotriva Covid-19, dar și prin proiecte de sprijinire a copiilor defavorizați, așa cum este Clubul Copiilor DS Smith, realizat în colaborare cu asociația locală Eltera.

Operațiuni DS Smith în România

Operațiunile DS Smith în România includ: un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o unitate de producție a hârtiei, la Zărnești, două unități de producție a ambalajelor, la Ghimbav și Timișoara și trei puncte de lucru, la Pitești, Timișoara și Otopeni, având peste 650 de angajați.