Home Logistics Ambalare DS Smith achiziționează producătorul de ambalaje sârb Bosis doo

DS Smith achiziționează producătorul de ambalaje sârb Bosis doo

DS Smith achiziționează producătorul de ambalaje sârb Bosis doo

DS Smith își extinde amprenta în zonei Europei de Est odată cu achiziția producătorului sârb de ambalaje Bosis doo.

Această achiziție strategică poziționează DS Smith pentru o creștere accelerată, capacități de producție îmbunătățite și abilitatea de a oferi valoare clienților din Europa de Est.

Având un portofoliu dedicat cu precădere clienților din FMCG, Bosis doo completează strategia regională a DS Smith centrată pe ambalaje durabile. Parteneriatul va aduce de asemenea noi oportunități de creștere în regiune pentru DS Smith.

“DS Smith și Bosis doo își vor valorifica punctele forte și expertiza colectivă pentru a oferi soluții inovatoare de ambalare. Sunt încântat că am reușit să ne unim cu succes companiile. Împreună, creăm o afacere mai puternică în regiune, determinată de creșterea semnificativă a cererii de soluții alternative de ambalaje la plastic în Europa de Est, în special în Serbia”, a declarat Miles Roberts, Director General al Grupului DS Smith.

Alternative la ambalajele din plastic

Înlocuirea plasticului este un domeniu cheie pentru DS Smith, producătorul de ambalaje atingând de curând o etapă importantă în evoluția sa. Compania a reușit din martie 2020 să înlocuiască peste 762 milioane de unități din plastic cu alternative mai sustenabile.

“Continuăm să lucrăm îndeaproape cu clienții pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele de sustenabilitate și vom încerca să accelerăm acest progres în Regiunea de Est.” afirmă compania într-un comunicat de presă.

Odată cu achiziția Bosis doo, amprenta totală a DS Smith în Europa de Est include 30 de fabrici de producție ambalaje din carton, cu peste 7.000 de angajați în regiune.

Situată la aproximativ 100 km sud de Belgrad, Serbia, Bosis doo este o afacere de familie a fost fondată în 1982 și are 140 de angajați care lucrează în Valjevo.