Home FMCG Pehart demarează investiții de 51 mil. Euro în cele două fabrici din România cu ajutorul unui credit sindicalizat

Pehart demarează investiții de 51 mil. Euro în cele două fabrici din România cu ajutorul unui credit sindicalizat

Pehart demarează investiții de 51 mil. Euro în cele două fabrici din România cu ajutorul unui credit sindicalizat

Producătorul de role de hârtie Pehart își va dezvolta cele două fabrici din România, cu ajutorul unui credit sindicalizat în valoare de 51 mil. Euro.
Pehart, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei și cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic din România, deținut de Abris Capital Partners, a obținut un credit sindicalizat de 51 milioane euro și urmează să investească în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petrești (județul Alba) și Dej (județul Cluj).

Compania are în plan să construiască noi facilități pentru producția de hârtie, creșterea zonei de converting, investiții în echipamente de ultimă generație pentru creșterea producției și dezvoltarea portofoliului cu noi produse. Astfel, Pehart va crea noi locuri de muncă pentru comunitățile locale din cele două orașe, anunță compania într-un comunicat de presă.

Creditul a fost aranjat de un sindicat de bănci, dintre care Banca Comercială Română a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate si Garanții, împreună cu următoarele bănci: ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandatați. Casa de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații a acționat în calitate de consultant juridic al băncilor creditoare, pe parcursul negocierii și în execuția documentației de credit, iar Schoenherr a acționat în calitate de consultant juridic pentru compania beneficiară.

„Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producție a hârtiei și, pe măsură ce intrăm pe noi piețe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică și prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală și crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni”, spune Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart. 

Cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei

Pehart are o facilitate de producție integrată vertical pentru manufactura de role jumbo (un produs intermediar format din folii mari de hârtie absorbantă din care sunt apoi realizate produsele de hârtie pentru uz casnic). Aceste role sunt convertite apoi în produse finite, precum hârtia igienică, prosoapele de bucătărie și șervețelele. Creditul obținut va ajuta compania în creșterea cotei de piață în România și țările din centrul și estul Europei prin noi produse și game de produse și noi segmente de piață prin brandurile proprii; totodată, creșterea capacității de producție va deservi și piața de mărci private.

Pehart deține Pufina, al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, precum și brandurile Alint și Altessa.

Pehart operează în două facilități de producție, localizate în Petrești (județul Alba) și Dej (județul Cluj), având o capacitate de producție care permite o creștere și mai mare în conversie. În 2015, compania a fost achiziționată de fondul de private equity Abris Capital Partners.