Home Automotive Piața de anvelope de camion va crește cu 2% anul acesta

Piața de anvelope de camion va crește cu 2% anul acesta

Piața de anvelope de înlocuire pentru camioane va crește anul acesta cu 2%, la 316.000 unități, de la 309.000 unități în 2012, susținută de sectorul transporturilor internaționale, a declarat Alina Ghica, director marketing Michelin România și Balcani, în cadrul Michelin Mobilty Forum.

Michelin România estimează o creștere de 13% a pieței de anvelope pentru transportul internațional, la 35.000 de unități.

„Piața anvelopelor de camion este o piață influențată în mod direct de evoluția indicatorilor macroeconomici. În 2013, ne așteptăm la o creștere moderată a pieței de anvelope de camion, de aproximativ 2%, însă din aceasta, estimăm că segmentul de transport internațional va înregistra cea mai mare dinamică, de aproximativ +13% până la finalul anului”, a precizat Ghica.

Piața de anvelope pentru transportul regional deține cea mai mare pondere cu 54%, urmată de șantier cu 21%, transport internațional cu 12%, distribuție camioane medii și mici cu 11% și transport urban cu 2%.

România devine o piață importantă pentru anvelopele premium de camioane, procentul acestora în totalul pieței este de 45% și este în creștere.

În primele două luni, piețele au cunoscut un regres față de anul trecut, atât cea de camioane cât și cea de turisme, cu aproximativ 15-20%.

În România, Michelin operează două fabrici producătoare de anvelope auto, la Florești (Prahova) și Zalău (Sălaj), aprovizionate cu cord metalic de uzina Zalău Cord.