Home Automotive Michelin a lansat o nouă anvelopă pentru camioane

Michelin a lansat o nouă anvelopă pentru camioane

Producătorul francez de anvelope Michelin a lansat pe piața românească gama Michelin X-Line Energy, la același preț cu vechile pneuri pe care le înlocuiește.

Noile anvelope generează economii de 1.000 euro pe an pentru un camion, 2/3 provenite din economia de carburant și 1/3 provenită din longevitatea sporită a produselor ce pot fi resapate de mai multe ori. Aceasta reprezintă o treime din marjă operațională anuală generată de vehicul.

Anvelopa Michelin X-Line Energy reduce emisiile de CO2 cu 1,3 tone pe an.

„Noile anvelope asigură reducerea substanțială a costului total de posesie, grație claselor de eficiență energetică obținute conform programului european de etichetare a anvelopelor. În plus, transportatorii nu doar economisesc carburant, ci și beneficiază de o perioadă mai mare de exploatare a acestora, deoarece pot fi resapate și recanelate de mai multe ori”, a declarat Ciprian Martin, director național de vânzări anvelope de camion, Michelin România.

Pentru prima dată, Michelin folosește pistele Centrului Tehnologic pentru a testa anvelope uzate în proporție de două treimi, cu o adâncime a benzii de rulare de 6 mm. Aceasta corespunde unei distanțe parcurse de zeci de mii de kilometri (sau chiar mai mult de 100.000 km, în condiții optime).

Până la 515 litri de carburant economisiți la parcurgerea unei distanțe de 130.000 km înseamnă o factură redusă cu 644 euro pentru carburant, 1.371 kg de CO2 care nu mai sunt eliberate în atmosferă.

În 1992, Michelin a lansat primele anvelope capabile să diminueze consumul de carburant. Astfel, de la momentul lansării lor și până în prezent, acestea au dus la economisirea a peste 16 miliarde de litri de carburant, în timp ce peste 41 de tone de CO2 nu au mai fost eliberate în atmosferă.