Home Intermodal P&O Ferrymasters lansează primul serviciu multimodal direct între Cehia și Marea Britanie

P&O Ferrymasters lansează primul serviciu multimodal direct între Cehia și Marea Britanie

P&O Ferrymasters lansează primul serviciu multimodal direct între Cehia și Marea Britanie

P&O FERRYMASTERS a anunțat extinderea rețelei sale pan-europene prin introducerea unui nou serviciu feroviar de marfă din Lovosice, Cehia până în Europoort, Rotterdam cu legături pe cale maritimă până în Marea Britanie.

Compania va opera propriile trenuri în amvele direcții din Lovosice – un nod de transport strategic, situate în apropiere de Praga, Germania și Polonia, ce le permite companiilor să transporte bunuri mai rapid și mai eficient către Vestul Europei. Mărfurile ce ajung în Rotterdam pot fi transportate internațional prin intermediul rețelei P&O Ferries către porturi de pe coasta de est a Marii Britanii.

Thorsten Runge, Managing Director P&O Ferrymasters a declarat: “Acest nou serviciu este primul care oferă o legătură multimodală directă din Cehia până în Marea Birtanie și prima conexiune feroviară între Cehia și Olanda care utilizează semiremorci mega. O parte a trenului se va opri în Duisburg, cel mai mare port de interior din lume, acesta urmând să fie folosit ca o poartă de acces pentru a face legătura între Lovosice și alte terminale europene.” 

Primul tren a plecat din Lovosice la începutul lunii noiembrie și a ajuns în Europoort 24 de ore mai târziu încărcat cu 38 de containere de 45’ și semiremorci huckepack. Sunt programate patru plecări pe săptămână în fiecare direcție, iar trenul va putea transporta și mărfuri periculoase, dar și bunuri supuse controalelor vamale. Acest nou serviciu consolidează rețeaua multimodală a P&O Ferrymasters, care are propriile conexiuni feroviare cu Polonia, România și Italia.

P&O Ferrymasters a făcut mai multe investiții importante în extinderea rețelei sale în ultimele 18 luni, incluzând extinderea flotei cu 200 de semiremorci mega și lansarea de noi legături, cum ar fi serviciul ferociar între Oradea, România și Lodz, Polonia. Mai mult, în colaborare cu compania-mamă, DP World, P&O Ferrymasters a lansat în septembrie un nou sistem de monitorizare de ultimă generație.