Home Logistics Comerț international PPG finalizează achiziția DEUTEK

PPG finalizează achiziția DEUTEK

PPG finalizează achiziția DEUTEK

PPG a finalizat achiziția DEUTEK SA, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de lacuri și vopsele din România, cu vânzări de 30 de milioane de euro în 2015, de la Emerging Europe Accesion Fund (EEAF). Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

DEUTEK produce și comercializează un portofoliu extins de vopsele profesionale și pentru consumatorii casnici, sub mărcile OSKAR și Danke!. Produsele sale sunt vândute în peste 120 de magazine de bricolaj și 3.500 de magazine specializate din România.

“DEUTEK este o companie de succes, bine gestionată, cu o îndelungată tradiție în a oferi clienților săi servicii excelente și care deține unele dintre cele mai puternice mărci din România. Achiziția adaugă brandurile de vopsea cu cea mai rapidă creștere din România, o piață în care PPG are momentan doar o prezență redusă”, a declarat Jean-Marie Greindl, senior vice-președinte global PPG vopsele decorative și președinte PPG EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). “Această achiziție importantă în România extinde prezența noastră în regiune și completează pozițiile noastre în Polonia, Republica Cehă, Ungaria și Slovacia”, a adăugat Jean-Marie Greindl.

“Managementul companiei Deutek a fost întotdeauna dedicat să-și construiască o poziție de lider de piață, bazată pe branduri de încredere și oferte de produse inovatoare pentru consumatori. Această viziune este pe deplin împărtășită de noii noștri acționari, care susțin echipa de conducere și planurile sale de dezvoltare. Suntem încrezători că intrarea în familia PPG va grăbi ritmul de asimilare a celor mai noi tehnologii în domeniu și atingerea performanțelor conforme cu viziunea noastră”, a declarat Gabriel Enache, CEO Deutek.