Home Intermodal Samskip și Rail Cargo Group lansează prima legătură feroviară între România și Suedia

Samskip și Rail Cargo Group lansează prima legătură feroviară între România și Suedia

Samskip și Rail Cargo Group lansează prima legătură feroviară între România și Suedia

Samskip și Rail Cargo Group deschid un nou capitol al colaborării între cele două companii, prin lansarea unei noi legături feroviare care începând cu 1 ianuarie 2017 va lega România de Suedia.

Noul serviciu reprezintă prima legătură feroviară între România și Peninsula Scandinavă, utilizând hubul feroviar ultramodern al Samskip din Druisburg, Germania.

“Până acum, expeditorii care doreau să transporte încărcături între cele două regiuni, nu aveau de ales și utilizau transportul rutier, riscând astfel întârzieri și neputând avea un control strict asupra timpilor de livrare. Conexiunea feroviară le oferă o alternativă mai sigură, precum și avantajul de a reduce semnificativ emisiile poluante pentru fiecare unitate de transport” a explicat Frank Gielen, Rail Development Manager pentru Samskip Van Dieren Multimodal.

“Rail Cargo Group privește această colaborare cu mare entuziasm, cele două companii fiind primele care vor oferi o conexiune end-to-end care va conecta Turcia de Peninsula Scandinavă, combinând legăturile Rail Cargo Grup între Turcia și România, România și Germania, cu rețeaua Samskip de la Duisburg către diferite destinații din Scandinavia. Noul serviciu oferă o frecvență ridicată a curselor, timpi de tranzit foarte competitivi și prețuri atractive” a declarat Max Kindler, Business Unit Manager Rail Cargo Group Intermodal.

Noul serviciu feroviar multimodal le oferă companiilor posibilitatea de a efectua transportul de la Curtici la Stockholm în patru până la cinci zile. Pentru început, trenul Duisburg – Curtici va efectua patru curse tur-retur pe săptămână, însă luând în considerare faptul că aceasta este o opțiune mai atractivă comparativ cu transportul rutier, se estimează că spre finalul anului 2017 vor fi cinci trenuri shuttle săptămânale.