Home Logistics Depozitare Primul depozit logistic LIDL din Moldova, deschis la Roman

Primul depozit logistic LIDL din Moldova, deschis la Roman

Primul depozit logistic LIDL din Moldova, deschis la Roman

Lidl a inaugurat primul centru logistic din zona de Est a țării. Cu o suprafață de 45.000 mp pe o suprafață de 133.000 mp, depozitul logistic este amplasat în comuna Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman. Amplasarea strategică în proximitatea drumului european E85 a reprezentat un factor important în alegerea locației, permițând menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri, distanța medie de la un centru logistic către magazine fiind redusă cu 15%.  Astfel, este eficientizat și procesul de distribuție din zona de Est a țării.

Centrul beneficiază de 125 de porți de încărcare și descărcare, iar zilnic în acest centru intră în jur de 1.500 de paleți cu marfă de la furnizori și pleacă către magazine 1.800 de paleți.

Odată cu deschiderea acestui centru logistic au fost create 200 de locuri de muncă în regiune, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă, 13 dintre aceștia fiind români din diaspora care s-au întors acasă. Aceștia au fost recrutați ca urmare a unei campanii derulate de retailer în rândul românilor plecați în străinătate.

„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine. Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România.

În plus față de procesul de construcție orientat către sustenabilitate, cel de-al cincilea depozit al companiei se remarcă prin faptul că a fost proiectat să aibă o amprentă redusă de carbon. De exemplu, consumul scăzut de energie necesară funcționării depozitului sau implementarea soluțiilor tehnice precum recuperarea energiei termice generată de instalația frigorifică și folosirea acesteia pentru încălzire, asigură standardele înalte de eficiență energetică a clădirii.

Lidl deține în prezent cinci centre logistice în România în Chiajna, Nedelea, Iernut, Lugoj și Cordun.