Home Intermodal Primul tren care conectează România de la Est la Vest

Primul tren care conectează România de la Est la Vest

Primul tren care conectează România de la Est la Vest

Furnizorul de servicii integrate de transport containerizat rutier și feroviar de mărfuri Elogistics Corporation aduce un nou serviciu pe piaţa de transport din România: primul tren bloc de marfă ce conectează Portul Constanţa de vestul României.

Primul tren pe ruta Constanţa-Arad urmează să fie inaugurat pe 17 decembrie. Serviciul va avea plecări săptămânale regulate între terminalul DP World din portul Constanţa și noul terminal intermodal Afluent Arad South Terminal din Arad, timpul de tranzit fiind de aproximativ 56 de ore.

Trenul organizat de Elogistics și operat de EP-Rail va avea în componenţă 23 vagoane pentru containere de tip SGGRSS 80’, permiţând transportul eficient al containerelor de 40’, dar al celor de 20’. Plecările din Constanţa sunt programate în fiecare joi, cu sosire la destinaţie duminică, iar pe ruta de întoarcere, trenul va pleca din Arad luni cu sosire joi.

“Acest proiect unic pentru România se adresează cu precădere furnizorilor de servicii logistice: case de expediţii, linii maritime, iar prin soluţia pe care o propunem, ce include o conexiune feroviară regulată între estul și vestul ţării și un sistem de rezervare per vagon, le oferim partenerilor noștri predictibilitate și posibilitatea a aduce valoare adaugată pentru clienţii finali, prin optimizarea lanţului de aprovizionare al acestora.

Corelat cu poziţia strategică a terminalului din Arad, unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui serviciu este dat de oportunităţile de dezvoltare pe care le aduce pentru zona de Vest a ţării și pentru companiile de producţie, import și distribuţie prin posibilitatea unor conexiuni rapide cu principalele hub-uri logistice din Vestul și Sudul Europei, dar și cu Portul Constanţa, fiind în același timp o punte de legătură cu Asia Centrală”, explică Ruxandra Nicolae, Sales Representative Elogistics Corporation.

“Sunt entuziasmat că demarăm acest proiect la care lucrăm încă din luna decembrie a anului trecut. Acesta reprezintă încă un pas important pentru dezvoltarea transportului intermodal din România și confirmă poziţia EP-Rail pe piaţă“, declară Radu Gheorghiu, EP-Rail.

Transportul pe prima și ultima milă a călătoriei, până la terminal și de la terminal este asigurat de Elogistics prin furnizorii săi locali de transport rutier, atenţi selectaţi în baza unor criterii stricte de calitate a serviciilor și integritate în afaceri.

Beneficii ale serviciului:

  • Acces la un serviciu integrat de transport combinat rutier-feroviar.
  • soluţie eficientă din punct de vedere al costurilor și cu impact redus asupra mediului înconjurător
  • echipă dedicată, cu experienţă în domeniu ce poate oferi consultanţă personalizată pentru fiecare client
  • Procese digitalizate pentru a oferi transparenţă și eficienţă în procesul de transport, pentru a reduce costurile administrative și procedurile
  • Legături cu marile hub-uri logistice din Vestul și Sudul Europei, precum și cu Asia Centrală prin Middle Corridor.