Home Intermodal Rashid Abdulla, CEO DP World Europe: DP World va atinge din nou 1 milion de TEU prin Constanța în următorii doi-trei ani

Rashid Abdulla, CEO DP World Europe: DP World va atinge din nou 1 milion de TEU prin Constanța în următorii doi-trei ani

Rashid Abdulla, CEO DP World Europe: DP World va atinge din nou 1 milion de TEU prin Constanța în următorii doi-trei ani

Prin investițiile pe care le derulează și noile servicii pe care le dezvoltă, DP World va atinge din nou borna de 1 milion de TEU prin terminalul din Constanța în următorii doi-trei ani, spune Rashid Abdulla, CEO DP World Europe.

Rashid Abdulla CEO DP World Europe“Odată cu extinderea activităților în freight forwarding și servicii de logistică integrată, dar și prin atragerea de noi clienți, cred că vom atinge din nou 1 milion de TEU foarte curând, în următorii doi-trei ani,” a declarat acesta pentru Intermodal&Logistics cu ocazia inaugurării terminalului multimodal de la Aiud.

În prezent, prin terminalul DP World din Constanța sunt manipulate aproximativ 700.000 TEU, primul milion de TEU fiind atins în 2007, iar în 2008 a fost atins recordul absolut de 1,2 milioane TEU.

Focus pe freight forwarding și activități de logistică integrată

Europa Centrală și de Est este o zonă care se dezvoltă rapid și atrage investiții străine directe, iar fenomenul de nearshoring contribuie la creșterea economiilor din regiune, care vor juca un rol vital în supply chain.

DP World anticipează că cele mai recente investiții realizate în România vor permite și vor încuraja marile companii să își mute sau să își extindă unitățile de producție din regiune.

“Valorificarea forței de muncă, a capabilităților IT, dar și a eficiențelor între fluxurile de intrare și de ieșire, practic între resurse, piețele de consum și producție, dar și sprijinul guvernamental vor avea un rol important în viitor”, explică Rashid Abdulla.

În ceea ce privește planurile DP World pentru România, acestea include dezvoltarea diviziei de freight forwarding care va coordona activitățile în Sud-Estul Europei. “Vom crește competitivitatea pentru România, pentru clienți și vom atrage noi fluxuri de business aici,“ afirmă CEO-ul DP World Europe.

Compania a identificat deja 5-6 locații în România, începând cu capitala, Brașov, Arad, Timișoara și nordul Moldovei unde va construi terminale, porturi de interior, dar și depozite logistice.

“Acestea sunt locații pentru porturi de interior, dar și pentru logistică integrate și, probabil, vom avea birouri de freight forwarding care vor deservi aceste locații.“

2 milioane de tone de marfă pe an prin România

Odată cu inaugurarea celor trei proiecte în cursul săptămânii trecute de către DP World, România își consolidează poziția de punct cheie pentru comerțul european.

În urma unor investiții de 65 milioane euro, DP World a deschis două noi facilități în Portul Constanța: un terminal cargo pentru mărfuri grele de 5 ha, precum și un terminal RO-RO va gestiona până la 80.000 de vehicule pe an în perioadele de vârf. Încă 50 de milioane de euro vor fi investite într-o nouă platformă multi-transport în Constanța, care se va deschide în 2025.

De asemenea, DP World a deschis oficial terminalul multimodal de la Aiud, care va conecta importatorii și exportatorii din Transilvania atât cu Portul Constanța, cât și cu porturile de la Marea Adriatică și Marea Nordului.

Cosmin Cârstea, CEO DP World România a afirmat: „Cele mai recente investiții ale DP World în România vor crește fluxurile de marfă din țară cu aproximativ două milioane de tone pe an.

 Credem că, prin această investiție, DP World Constanța își va consolida semnificativ poziția de unul dintre cele mai importante hub-uri de containere și RO-RO din Europa Centrală și de Est, asigurând cea mai mare parte a comerțului UE cu Turcia și Asia Centrală.

Pentru a ajuta acest lucru, intenționăm să deschidem și un centru de excelență pentru servicii în Balcani, facilitând comerțul pentru țările din jurul României”.