Home Intermodal ROCA investește în Romcargo Maritim

ROCA investește în Romcargo Maritim

ROCA investește în Romcargo Maritim

Platforma de investiţii ROCA a preluat operatorul portuar Romcargo Maritim, operatorul  celui mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanţa. Compania gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din Romania, incluzând Dacia, Renault, Ford si Mitsubishi.

Înfiinţată în anul 2006, Romcargo Maritim a trecut printr-o perioadă dificilă între 2015-2016, iar la finalul anului 2016 a intrat în insolvenţă, desfășurând-și în continuare activitatea conform cu un plan de reorganizare.

Platforma Romcargo Maritim din Portul Constanţa are o suprafaţă de 85.000 mp, poate depozita simultan 7.500 de vehicule și poate opera lunar 25.000 vehicule. Platforma are acces la o cale ferată cu trei linii și posibilitatea de a opera simultan2 trenuri cu câte 21 de vagoan fiecare și o dană cu lungimea de 200 m. În 2018, compania a operat 154.000 vehicule, iar pentru 2019 estimările se ridică la 175.000 vehicule.

”Cea de-a cincea tranzacţie a platformei Roca este o reală provocare. Ne-am lansat într-un domeniu pe care-l considerăm strategic pentru România. Este vorba de o companie cu activitate logistică, și nu una oarecare, ci un operator portuar. Pariem atât pe o valorificare mai bună a poziţiei geografice strategice a României cât și pe potenţialul insuficient exploatat al fluxului comercial euro – asiatic. Astfel mizăm pe succesul acestei investiţii și pe scoaterea companiei din insolvenţă în scurt timp.” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA.

Planul ROCA este de a contura o schemă de dezvoltare strategică a Romcargo Maritim, folosind atât experienţa managerilor din platformă precum și atuurile companiei, consolidând în același timp relaţiile cu principalii parteneri Alianţa Renault-Nissan- Mitsubishi și Ford Werke – Ford România.