Home Intermodal Echipamente Hyster a dezvoltat un nou tip de reachstacker

Hyster a dezvoltat un nou tip de reachstacker

Hyster a dezvoltat un nou tip de reachstacker

Hyster Europe a dezvoltat o nouă soluţie pentru a ajuta operatorii de terminale să manevreze containerele de marfă suprapuse pe două niveluri.

“Operatorii de terminale vor să reducă riscul de daune și să îmbunătăţească eficienţa atunci când manevrează containere de marfă suprapuse pe două niveluri” spune Mark Nailer, Industry Manager Hyster Europe.

“În strânsă colaborare cu clienţii de terminale am dezvoltat un reachstacker cu o cabină înălţată și control la distanţă pentru operarea din afara cabinei a braţului.”

Una dintre opţiunile Hyster pentru modelul de reachstaker RS46 este cabina care se înalţă, aceasta oferindu- i operatorului vizibilitate a containerelor de pe al doilea rând, chiar și atunci când pe rândul de jos se află un container high-cube. Cabina este proiectată astfel încât să îmbunătăţească limitările ce intervin atunci când se utilizează camere de luat vederi sau alţi angajaţi care dau instrucţiuni operatorului pentru a poziţiona corect cel de-am doilea container, economisind timp și reducând costul pentru fiecare container mutat.

“Cabina se poate ridica și coborî simplu pe un brat articulat, iar operatorul poate vedea ușor peste un container, ceea ce îmbunătăţește productivitatea imediat” adaugă Mark Nailer. “Ambele uși trebuie să fie închise și poate fi ridicată în timpul mersului, dar viteza este automat redusă la 10 km/h.”

Pentru a manipula sarcini foarte grele, un stabilizator poate fi instalat în faţa echipamentului. De asemenea, opţional, cabina se poate înclina până la 10 grade, pentru o mai bună vizibilitate în manevrarea stivelor înalte. Și costurile de întreţinere sunt menţinute la un nivel redus cu ajutorul unor caracteristici tehnice simple, cum ar fi existenţa unui singur punct de gresare.

Manevrarea containerelor suprapuse de la distanţă

Hyster Europe oferă și o altă soluţie pentru manevrarea containerelor de la al doilea nivel – o telecomandă pentru a controla braţul, ceea ce îi permite operatorului să poziţioneze containerul în timp ce se află în afara cabinei.

Operatorul aduce containerul în poziţia corectă deasupra vagonului și apoi, după ce selectează opţiunea de control la distanţă pentru a imobiliza echipamentul, părăsește cabina și utilizează telecomanda. Toate datele operaţionale relevante pot fi văzute pe unitatea de comandă de la distanţă și astfel containerul poate fi poziţionat ușor și rapid, ceea ce înseamnă că operatorul poate lucra independent, fără a avea nevoie de un observator care să îl ghideze.

Pentru manipularea vagoanelor clasice cu containere, Hyster Europe are opţiuni diferite pentru reachstakere, inclusive un model de echipament cu picioare pentru semiremorci.