Home Intermodal România și Bulgaria au comandat primele locomotive electrice Smartron

România și Bulgaria au comandat primele locomotive electrice Smartron

România și Bulgaria au comandat primele locomotive electrice Smartron

Siemens Mobility va livra patru locomotive electrice Smartron pentru trenuri de marfă în România și trei locomotive în Bulgaria. Prima locomotivă Smartron a fost lansată în martie 2018.

Comenzile din România au fost făcute de compania de logistică E-P Rail, în timp ce din Bulgaria cererea a venit de la operatorul PIMK Rail. Siemens Mobility a primit deja autorizaţia pentru prima locomotivă Smartron care va fi exploatată în Bulgaria. Aceeași autorizaţie trebuie obţinută și pentru operaţiunile din România. Locomotivele Smartron vor fi livrate în Bulgaria și România într-o versiune standard preconfigurată, care asigură operarea eficientă din punct de vedere al costurilor și fiabilitate ridicată.  Locomotivele vor rula pe liniile electrificate alimentate cu curent alternativ de 25 de kilovolţi.

„Smartron este o locomotivă puternică și extrem de fiabilă, proiectată pentru o funcţie de transport specifică, ceea ce face posibil un proces de cumpărare simplificat și rentabil”, a declarat Sabrina Soussan, CEO Siemens Mobility. Locomotivele Smartron au la bază vehiculele Vectron, utilizate pe scară largă de companiile de transport feroviar de mărfuri din Europa. Acestea sunt echipate cu sistemul de control al trenului PZB/ LZB și au o capacitate de tractare la pornire de 300 de kilonewtone.

Siemens Mobility a asigurat comenzile pentru vehiculele Smartron pe piaţa germană.