Home Intermodal Infrastructura feroviară din Portul Constanţa ar putea fi modernizată cu fonduri europene

Infrastructura feroviară din Portul Constanţa ar putea fi modernizată cu fonduri europene

Infrastructura feroviară din Portul Constanţa ar putea fi modernizată cu fonduri europene

Infrastructura feroviară din Portul Constanţa, unul dintre segmentele reţelei feroviare cu cele mai mari probleme, ar putea fi modernizată cu fonduri europene. CFR SA a anunţat semnarea Ordinului de Începere a prestării serviciului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanţa. Contractul, în valoare de 9,2 milioane lei, fără TVA, este finanţat de Comisia Europeană, din Fondul de Coeziune și de la Bugetul de Stat.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa are ca principal scop identificarea și prezentarea unei soluţii optime pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, precum şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, conform cu cerinţele prevăzute în documentaţia de atribuire.

În cadrul studiului de fezabilitate se va analiza starea actuală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, care dispune de 180 km de cale ferată, inclusiv elemente conexe – clădiri, poduri, podeţe, treceri la nivel – în vederea identificării blocajelor şi a altor deficienţe care afectează activitatea specifică din Port și circulaţia trenurilor de marfă pe traseul proiectului global și va propune soluţii noi de desfășurare a activităţii prin reconfigurarea dispozitivelor de linii.