Home Companii Roșu, Total Post: Ne așteptăm la companii noi pe piața serviciilor poștale

Roșu, Total Post: Ne așteptăm la companii noi pe piața serviciilor poștale

Dan Roșu, directorul de dezvoltare Total Post, spune într-un interviu acordat Wall-Street.ro că liberalizarea pieței serviciilor poștale va determina mai multe companii să între pe acest segment în următorii ani.

“Încetarea monopolului Poștei Române asupra trimiterilor de mică valoare a fost un pas așteptat de mulți investitori. Vorbim despre o piață de aproximativ 450 milioane de trimiteri poștale în 2012, o piață despre care noi credem că, deși, există o tendință evidentă de migrare a traficului tradițional de scrisori către traficul electronic, volumele actuale se vor menține sau chiar vor crește și în următorii ani pe fondul dezvoltării unor piețe noi și introducerii de noi reglementări (de ex. reforma în sistemul de sănătate care va duce la dezvoltarea sistemului de asigurări medicale). În același timp, trebuie să ținem cont de faptul că România este pe penultimul loc în Europa la traficul de scrisori pe cap de locuitor, cu volume de 10 ori mai mici decât media europeană”, a declarat Roșu.

Total Post se așteaptă anul acesta să crească volumele de scrisori de la 43 milioane în 2012 la 55 milioane livrări.

“Ne așteptăm ca numărul companiilor nou intrate pe piața serviciilor poștale să crească în următorii ani. După această fază, credem că vom asista la o consolidare a 2-3 operatori importanți, incluzând aici și Poșta Română. Nu credem că este posibilă o creștere mai mare a operatorilor de servicii poștale deoarece fragmentarea volumelor nu ar putea susține infrastructura necesară unei astfel de rețele de distribuție”, a mai spus Roșu.