Home Automotive Gruia Stoica, în cursa pentru privatizarea operatorului feroviar de marfă croat

Gruia Stoica, în cursa pentru privatizarea operatorului feroviar de marfă croat

Omul de afaceri Gruia Stoica, care a fost declarat câștigător în privatizarea CFR Marfă, este favorit în cursa pentru privatizarea a 75% din operatorul feroviar de marfă din Croația, HZ Cargo, scrie presa croată.

Potrivit ministrului transporturilor din Croația, Sinisa Hajdas Doncic‡, în prezent există trei oferte pentru preluarea HZ Cargo: compania românească Feroviara din grupul Grampet, Rail Cargo Austria și firma AWT din Cehia.

“€œPot spune doar că oferta românească satisface condițiile. Condițiile noastre sunt de a prelua garanțiile Ministerului de Finanțe pentru împrumutul de circa 600 de milioane și să plătească statului imediat 210-230 milioane kuna, să adauge la fondul de investiții 150 de milioane și încă 70 de milioane de euro să distribuite către lichiditățile curente și plata salariilor. Putem spune că valoarea a 75% din acțiunile companiei ar fi de aproximativ 1,1 miliarde de dolari”, a declarat Hajdas Doncic‡.

Grup Feroviar Român, companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, a oferit un preț de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă.