Home Logistics Ambalare Segezha Group extinde producția de ambalaje în Europa

Segezha Group extinde producția de ambalaje în Europa

Segezha Group extinde producția de ambalaje în Europa

Segezha Group, producător rus de soluții de ambalare din hârtie, a început un proiect amplu de investiții în România.

Compania, care a anunțat inițial proiectul în ianuarie, a demarat construcția noii fabrici de ambalaje din hârtie la Ploiești. Investiția totală se ridică la aproximativ 10 milioane EUR.

Până la mijlocul toamnei, fabrica va avea o instalație de producție de ultimă generație dotată cu o linie de fabricație complet nouă, precum și un depozit pentru produse finite. Echipamentele existente vor fi supuse unei revizii concomitent cu construcția nouă. Producția este planificată să înceapă în primăvara anului 2022. Capacitatea de producție va crește cu 60 de milioane de pungi de hârtie, până la aproximativ 160 de milioane de pungi de hârtie pe an.

 „Programul nostru de investiții va ajuta pe Segezha Group să își extindă prezența strategică în Europa. Noua facilitate va îndeplini cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Nu doar că vom crește semnificativ capacitatea, ci vom intra și pe noi segmente de piață. Continuăm să mergem înainte, susținând creșterea afacerii noastre și creând noi locuri de muncă, chiar și în mijlocul unei pandemii”, a declarat Rinat Stark, CEO al Segezha Packaging.

Segezha Group produce ambalaje din hârtie în unități de producție din Europa, Turcia și Rusia. Activele Segezha Packaging, cu o capacitate combinată de 720 de milioane de pungi de hârtie pe an, se află în Germania, Olanda, Danemarca, Italia, România, Republica Cehă și Turcia. În Rusia, Segezha Group operează mai multe fabrici de ambalaje în Republica Karelia și Regiunea Rostov, producând peste 668 de milioane de pungi de hârtie pe an.

Datorită locației geografice avantajoase a fabricilor sale, Segezha Packaging poate folosi rute logistice strategice către piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Fabricile din Rusia ale Segezha Packaging, la rândul lor, satisfac nevoile de ambalaje ale Rusiei și ale fostelor republici sovietice.

În 2020, Segezha Group a produs 1,3 miliarde de ambalaje industriale și de consum, prezentând o creștere de 2,3% față de anul precedent. Grupul ocupă primul loc în Rusia și al doilea la nivel mondial în producția de ambalaje industriale din hârtie. Segezha Group deține 63% din piața rusă și 11,4% din piața europeană a pungilor de hârtie. Printre clienții Grupului Segezha se numără principalii producători de ciment, produse chimice și agricole, precum și retaileri.