Home Logistics 3 PL Spații de cazare pentru angajați în P3 Bucharest A1

Spații de cazare pentru angajați în P3 Bucharest A1

Spații de cazare pentru angajați în P3 Bucharest A1

P3 Logistic Parks (“P3”) a inaugurat, la începutul acestui an, clădirea de spații de cazare pentru personalul angajat din parcul logistic P3 Bucharest A1. Proiectul este localizat în centrul parcului, în imediata apropiere a restaurantului cu auto-servire. Acesta vine să completeze lista de facilități oferite companiilor din cadrul parcului.

Ideea care a stat în spatele dezvoltării acestui proiect a venit din nevoia de a întâmpina criza de forță de muncă cu care se confruntă chiriașii. Încă de la inaugurare proiectul a fost un succes, gradul de ocupare fiind de 100%.

 „Cererea pe segmentul de spații logistice și de depozitare rămâne în continuare dinamică. Așadar, este foarte important, pentru noi ca și dezvoltator, să ne adaptăm cerințelor și nevoilor în continuă schimbare ale partenerilor noștri și să îi susținem în aplanarea problemelor cu care se confruntă din cauza crizei de forță de muncă.

Noua facilitate oferă un grad sporit de confort pentru persoanele cazate și sperăm astfel să contribuie și la retenția angajaților pe termen lung. În același timp, mă bucur să văd că inițiativa a fost apreciată și bine primită în rândul clienților și că am reușit astfel să înregistrăm gradul maxim de ocupare chiar înainte de livrare,” spune Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România.

Clădirea are o suprafață construită de aproximativ 2.000 mp, cu 63 de camere de cazare mobilate și utilate cu frigider, TV, aer condiționat și wi-fi. La fiecare etaj există o bucătărie și o spălătorie, iar la parter este o zonă socială, cu acces direct la o zonă de recreere special amenajată.

ID Logistics, unul dintre chiriașii spațiilor de cazare

Capacitatea totală a unității de cazare este de 252 de persoane, iar unul dintre chiriași este ID Logistics, compania care oferă servicii de logistică  grupului francez Carrefour, care a închiriat o suprafață totală de 687 mp.

“Pentru ID Logistics este foarte important să oferim servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, de aceea oamenii și calitatea mediului de lucru sunt prioritare pentru noi. Echipele alocate fiecărui depozit variază în funcție de volumele operate în fiecare spațiu, iar pentru depozitele din cadrul parcului P3 Bucharest A1 este nevoie de un număr consistent de operatori (produse alimentare cu și fără temperatură controlată, cu rulaje foarte mari).  Avem și noi provocările noastre cu lipsa forței de muncă sau cu retenția angajaților, iar P3 a venit la timp cu această idee de a dezvolta un proiect multifuncțional de spații de cazare și restaurant cu autoservire chiar în cadrul parcului logistic.

Noua unitate de cazare se pliază foarte bine pe nevoile noastre, permițând astfel atât creșterea confortului cât și a productivității colegilor cazați acolo. Dincolo de avantajele oferite, ne bucurăm să întâlnim o echipă de profesioniști, deschiși și flexibili, care acordă atenție sporită atât chiriașilor cât și echipelor operaționale din cadrul depozitelor,” explică Paul Niță, Director General ID Logistics.

ID Logistics este un furnizor de servicii logistice înfiinţat în 2001 în Franţa, de către Eric Hemar. Astăzi, compania este prezentă în Europa, Asia, Africa, America de Nord şi de Sud, unde a pătruns prin expansiune directă sau achiziţii de companii. La nivel de grup, businessul a ajuns în 2021 la 1,911 miliarde de euro.

În România, ID Logistics a intrat în 2017, prin câştigarea unei licitaţii pentru Carrefour, pentru operarea  platformei ambient de 65.000 mp. În 2021, ID Logistics România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 22 milioane euro,  în creștere cu 18,6% față de anul 2020.