Home Industrial STAR STONE investeşte 2,5 milioane de euro în producția de piatră decorativă

STAR STONE investeşte 2,5 milioane de euro în producția de piatră decorativă

STAR STONE investeşte 2,5 milioane de euro în producția de piatră decorativă

STAR STONE investește 2,5 milioane de euro în extinderea portofoliului cu o nouă gamă de produse în segmentul de piatră decorativă.

Investiția este alocată unei noi linii de producție, a treia din acest an pentru companie. Potrivit reprezentanților STAR STONE, pentru 2023 compania estimează o creştere cu aproximativ 40% a vânzărilor de piatră decorativă cu aspect natural.

“Vânzările de piatră decorativă cu aspect natural au crescut anul acesta cu peste 20% şi anticipăm o accelerare în perioada următoare. Acest context este unul dintre motivele pentru care am ales sa facem investiţia acum, alături de dorinţa de a oferi produse de o calitate foarte bună, cu un design nou, inovativ, ce fac aproape de nediferenţiat produsele noastre de produsele din piatră naturală”, afirmă Cristian Pop, Director General STAR STONE, menţionând că noua investiţie va permite şi dezvoltarea de produse de piatră decorativă pentru interior.

Pentru 2023, compania și-a setat ca obiectiv ca întreaga categorie de produse de piatră decorativă, atât pentru interior, cât şi pentru exterior, să genereze circa 13% din cifra de afaceri a STAR STONE.

Noi locuri de muncă și creșterea capacității de producție

Noua linie de producţie va genera aproximativ 30 de noi locuri de muncă, STAR STONE depăşind, astfel, 200 de angajaţi în prima parte a anului viitor. Noua linie de producţie va beneficia de o tehnologie nouă, inovativă, cu procese automate de producţie care vor asigura calitatea superioară a noilor produse.

În faza actuală a investiţiei, capacitatea de producţie pentru noua gamă de produse este de 600 de metri pătraţi pe zi, cu posibilitatea dublării acesteia, anul viitor, pe măsură ce produsele intră pe lanţul de distribuţie şi devin cunoscute.

Noua linie de producţie este a treia mare investiţie derulată de STAR STONE anul acesta. În primăvară, compania finaliza o investiţie de 1,3 milioane de euro într-o nouă linie de producţie care a dublat capacitatea de producţie a dalelor de pavaj, la peste 1.200 de metri pătraţi pe zi.