Home Companii STILL premiat pentru design la Red Dot Award

STILL premiat pentru design la Red Dot Award

STILL premiat pentru design la Red Dot Award

La începutul lunii iulie, la Essen, în cadrul unei ceremonii deosebite, s-a desfășurat marea finală a premiilor Red Dot Award: Product Design 2016, în prezenţa a 1.200 de invitaţi. Anul acesta au participat reprezentanţi din 57 de ţări, care au prezentat circa 5.200 de produse şi inovaţii concurente pentru decernarea acestui premiu internaţional al calităţii în proiectare.

Printre candidaţi s-a numărat şi producătorul german STILL GmbH, cu sediul în Hamburg, care a fost și premiat. STILL a convins juriul prin conceptul inovator al stivuitorului pentru ridicare la mare înălţime STILL EXV SF. Premiul Red Dot Award: Product Design este decernat ca o confirmare a calităţii înalte numai produselor care se disting în mod deosebit prin designul lor remarcabil.

Stivuitorul pentru ridicare la mare înălţime STILL EXV SF a fost proiectat special pentru depozite cu culoare înguste: având lăţimea unui europalet şi contururi rotunjite, EXV SF permite operarea fără şocuri şi vibraţii, datorită unei platforme cu pernă de aer, rabatabilă, pentru operator. Afişajul color unic, clar structurat şi intuitiv, cu elemente grafice şi simboluri pentru diferitele moduri de operare, poate fi uşor accesat, fără limite de limbă şi cultură. Juriul a fost convins şi prin inovaţia inteligentă care combină siguranţa şi confortul: când catargul ajunge la înălţimea de 1.800 mm, este necesară retragerea apărătorii sau coborârea catargului. În plus, bara de tracţiune combinată duce la îmbunătăţirea siguranţei, iar manşa conică, armată cu fibră de sticlă, permite acţionarea sistemului de evitare a impactului şi deplasarea spre stânga sau spre dreapta. În plus, dispozitivul a punctat şi prin elementele de acţionare inteligente: stivuitorul pentru ridicare la mare înălţime este prevăzut cu butoane ergonomice şi se poate folosi fie mâna stângă, fie mâna dreaptă, fără schimbarea poziţiei. De asemenea, stivuitorul se caracterizează printr-o viteză mare de ridicare şi prin posibilitatea reducerii vitezei de coborâre. Membrii juriului au fost 41 de experţi din toată lumea, selectaţi conform celor mai stricte reguli, garantând astfel un nivel înalt de competenţă în decernarea premiului Red Dot Award: Product Design. Aceştia sunt proiectanţi independenţi, profesori de design şi jurnalişti – fără a fi salariaţi în departamentele de proiectare ale companiilor participante.

Acest juriu format din experţi independenţi a evaluat fiecare produs sau soluţie după criterii precum gradul de inovare, calitatea construcţiei, funcţionalitatea şi compatibilitatea cu mediul. Profesor Dr. Peter Zec, iniţiator şi preşedinte al Red Dot Awards: „Prin performanţele sale, câştigătorul premiului Red Dot nu este numai un produs cu un design de înaltă calitate, ci şi dovada faptului că designul poate constitui o parte integrantă a unor soluţii inovatoare în dezvoltarea de noi produse.”

„Suntem foarte mândri de obţinerea Red Dot Award: Product Design 2016”, a declarat Dr. Henry Puhl, preşedintele Consiliului Director al STILL. „Stivuitorul pentru ridicare la mare înălţime STILL EXV SF este simbioza între ergonomie şi design şi emblema dezvoltării de noi produse STILL. STILL EXV SF dovedeşte că, pe lângă inovaţiile tehnice, designul unui stivuitor contribuie la creşterea semnificativă a siguranţei, ergonomiei şi eficienţei.”

Timp de patru săptămâni, produsele câştigătoare vor fi prezentate la Muzeul Red Dot Design din Essen, în cadrul expoziţiei speciale „Design on Stage”, după care vor fi incluse în colecţiile permanente.

STILL furnizează soluţii de intralogistică personalizate în toată lumea şi implementează gestionarea inteligentă a motostivuitoarelor, programelor informatice şi serviciilor aferente. Compania fondată în anul 1920 de către Hans Still cu creativitate, spirit antreprenorial şi dorinţa de a furniza servicii de calitate s-a dezvoltat rapid, ajungând o marcă puternică şi prestigioasă la nivel mondial. Astăzi, peste 8.000 de angajaţi calificaţi în departamentele de cercetare şi dezvoltare, producţie, vânzări şi servicii sunt implicaţi în satisfacerea cerinţelor clienţilor Still din toată lumea. Cheia succesului companiei este gama sa de produse performante, de la gamele complete dedicate anumitor sectoare industriale pentru companii mari şi mici la programe logistice computerizate pentru eficientizarea activităţii de depozitare şi gestionarea materialelor.