Home Logistics 3 PL 150 de camioane Mercedes Actros intră în flota Ekol România

150 de camioane Mercedes Actros intră în flota Ekol România

150 de camioane Mercedes Actros intră în flota Ekol România

Ekol România a finalizat achiziția a 150 de camioane Mercedes Benz Actros 1842 LsnRL Euro VI Lowliner, cu ultima generaţie de motoare diesel OM 471, numărul total al vehiculelor din flota operatorului logistic ridicându-se la 227 de unități.

Investiția, care s-a ridicat la aproximativ 12 milioane de euro, face parte din strategia Ekol Logistic de a susține dezvoltarea filialelor sale în Europa și de a extinde serviciile, în conformitate cu necesitățile industriei și ale clienților, prin creșterea flotei pe continentul european, apelând la mijloace de transport ecologice, cât mai prietenoase cu mediul.

“Camioanele Mercedes-Benz Actros sunt fiabile și eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Acestea sunt alegerea noastră Nr. 1 în ceea ce privește economia şi performanța. Beneficiile de cost reprezintă valorile fundamentale ale logisticii “verzi” pe care Ekol le promovează de foarte mulți ani”  a declarat Ahmet Musul, președintele Ekol Group.

Flota Ekol România este destinată sprijinirii operațiunilor de transport în România și Europa pentru livrările “door-to-door” ale clienților Ekol și, de asemenea, pentru a susține rețeaua europeană integrată Ekol, în special în țări precum Germania, Franța, Benelux, dar și în Europa de Est.

“Ekol are o infrastructură intermodală la scară largă în Europa, în special cu legături feroviare, astfel încât necesitatea asigurării “ultimei mile” folosind camioanele noastre este unul dintre factorii cheie ai succesului. Extinderea flotei proprii este o dovadă a orientării noastre către clienti și a faptului că încercăm în mod constant să oferim soluții mai flexibile și o calitate mai bună a serviciilor. Mai mult decât atât, ne bucurăm că România joacă un rol strategic în dezvoltarea Grupului Ekol în Europa, atât în ceea ce privește coordonarea flotei, cât și în gestionarea proiectelor logistice regionale. De aceea, lucrând îndeaproape cu alte filiale Ekol, putem obține o eficiență maximă a procesului de transport. “ a declarat Alecsandru Mucenic, Director General Ekol România.

Această achiziție va crea și noi locul de muncă în cadrul companiei, Ekol România începând procesul de recrutare pentru noi șoferi, care vor lucra în comunitatea UE, sprijinind rețeaua extinsă a Grupului. Toți șoferii Ekol Romania, precum și cei care urmează să fie angajați, vor avea parte de o pregătire profesională asigurată de către personalul Mercedez Benz, în vederea utilizării cât mai competente a noului model Actros 1842.