Home Intermodal Terminalul intermodal de la Aiud al DP World intră în linie dreaptă

Terminalul intermodal de la Aiud al DP World intră în linie dreaptă

Terminalul intermodal de la Aiud al DP World intră în linie dreaptă

DP World a marcat lansarea terminalului intermodal de la Decea, de lângă Aiud printr-o conferință de presă în prezența reprezentanților companiei.

O investiție de 15 milioane de dolari, terminalul intermodal amplasat în apropierea orașului Aiud are potențialul de a transforma modul în care marfa din România se transportă în toată lumea. Este planificat ca terminalul să devină operațional în prima jumătate a anului 2023.

Prezent la evenimentul de astăzi, Cosmin Cârstea, CEO al DP World Constanţa & DP World Logistics România a declarat:  “Terminalul și hubul din jurul lui va fi dezvoltat în vecinătatea Aiudului. Terminalul intermodal va fi unul modern, prin care municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod pentru transportul de mărfuri din regiune – Portul Constanţa. El va va opera trenuri directe de mare viteză pe ruta Aiud – Constanța prin intermediul unei linii feroviare directe.

Acesta le va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatură controlată), facilități de încărcare și descărcare a vagoanelor cu containere și semiremorci, spații comerciale și de birouri, parcări pentru TIR-uri (semiremorci).”

Conexiune între centrul țării și Portul Constanța

 Terminalul intermodal va conecta zona centrală a țării cu Portul Constanța și de acolo cu clienți din întreaga lume. DP World Constanța și-a prelungit contractul de concesiune cu Administrația Porturilor Maritime Constanța până în 2049, reprezentând astfel un partener de încredere, pe termen lung al companiilor din România.

“De acest proiect vor beneficia locuitorii comunităților locale și, simultan, orașul va rămâne neafectat de traficul de mare tonaj. Compania va oferi noi locuri de muncă împreună cu partenerii lor din proiect.

Costul transportului maritim este unul mult mai avantajos față de cel rutier pentru toți producătorii. Cu acest proiect, avantajele ce vor fi resimțite de aceștia nu se vor limita la reducerea costurilor, ci vor include și acces la expertiza internațională a angajaților DP World, precum și la rețeaua de terminale logistice, porturi și servicii maritime gestionate în rețeaua DP World,” a mai spus Cosmin Cârstea.

Informații tehnice

Terminalul intermodal de lângă Aiud va avea o capacitate de procesare de peste 50.000+ containere TEU / an și o capacitate de depozitare de 3.000 TEU.

Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafață de aproximativ 27.000 mp, parcul logistic va cuprinde și diverse alte facilități pentru producție și viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafață totală de peste 80.000 mp.

Terminalul este amplasat în apropierea autostrăzii A 10 cu legătură directă la infrastructura de cale ferată electrificată, aproape de Alba Iulia și Cluj Napoca, la doar 210 km de granița cu Ungaria).