Home Intermodal CEVA Logistics – soluție de transport multimodal China-Europa prin Middle Corridor

CEVA Logistics – soluție de transport multimodal China-Europa prin Middle Corridor

CEVA Logistics – soluție de transport multimodal China-Europa prin Middle Corridor

CEVA Logistics dezvoltă o soluție de transport multimodal din China către Europa prin Middle Corridor ce conectează Xi’an și Duisburg.

Astfel, furnizorul de servicii logistice se alătură altor companii care au ales această rută ca alternativă la ruta  tradițională ce tranzitează Rusia și Belarus.

Noul serviciu multimodal, care combină transportul feroviar și intermodal, conectează Xi’an și Duisburg prin Turcia și Marea Caspică. Începând din mai, operatorul logistic va oferi plecări săptămânale. Primele două trenuri au fost deja lansate pe această rută la finalul lunii aprilie. Timpul de tranzit este de aproximativ 30-35 de zile din port în port, cu aproximativ 10 zile mai puțin decât trasportul maritim containerizat. Costurile însă, declară CEVA, sunt similare atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel multimodal.

Rute  de transport

Serviciul CEVA are ca punct de origine Xi’an, în China, de unde trenul merge până în portul Aktau în Kazakhstan, marfa fiind transbordată pe o navă și este transportată în portul Baku din Azerbaidjan, de unde merge către portul Poti din Georgia pe cale feroviară. Din Poti, clienții pot alege fie să transbordeze marfa pe o navă care traversează Marea Neagră către portul Constanța din România sau pot alege serviciul de transport rutier prin Istanbul. Atât din Constanța, cât și din Istanbul marfa poate fi pusă pe tren până la Budapesta, cu destinația finală Duisburg.