Home Companii Tibbett Logistics lanseaza al doilea terminal

Tibbett Logistics lanseaza al doilea terminal

Tibbett Logistics, furnizor de servicii logistice, detinut de grupul britanic Keswick Enterprisese, a semnat un contract pe o perioada de cinci ani pentru a deschide cel de-al doilea terminal intermodal, in Parcul Europolis din Vestul Bucurestiului.

Primul terminal intermodal a fost deschis in Estul Bucurestiului in 2009. Keswick este prezent pe piata romaneasca din anul2005, iar in prezent opereaza prin Tibbett Logistics din 8 locatii in orasele Bucuresti, Deva, Arad, Timisoara, Constanta.

Tibbett Logistics si-a inceput operatiunile in Parcul Europolis in 2008 si in prezent detine contracte incheiate pentru aceasta locatie pana la mijlocul lui 2016. Locatia cuprinde 22.000 mp de depozite cu peste 30.000 de locatii de depozitare la raft si spatiu pentru operatiunile de tranzit, manipuland pana la 40.000 de unitati extra pe zi.

Tibbett Logistics are 810 salariati in Romania, din care 140 de angajati lucrand in Parcul Europolis de unde livreaza peste 1.400 de paleti pe zi de produse catre 25 de locatii, plus 10.000 de unitati de marfuri alimentare, ambientale si alte marfuri FMCG zilnic. Compania detine in prezent o flota de peste 150 de camioane pentru transport cu temperatura controlata, ambientala si doreste sa inchirieze cateva vagoane de tren.

Investitiile Tibbett Logistics au fost concentrate in principal pe IT, pe echipamente de depozitare si semiremorci (aproximativ 3.5 milioane euro), iar pentru cel de-al doilea terminal compania a achizitionat echipamente pentru manipularea si descarcarea containerelor de pe tren pe camioane.

Tibbett Logistics ofera servicii logistice industriei de automotive, industriei de textile si altor sectoare FMCG in Romania si in strainatate. Compania a fost re-branduita ca Tibbett Logistics in mai 2011 ca urmare a achizitiei realizate de grupul Keswick Enterprises atat a Delamode Logistics cat si a companiei DHL Delamode, infiintata in asociere cu DHL in Romania. Tibbett Logistics opereaza in prezent 100.000 mp de depozitare in tara.