Home Companii Transferoviar Grup dezvoltă terminalul intermodal Aiud

Transferoviar Grup dezvoltă terminalul intermodal Aiud

Transferoviar Grup dezvoltă terminalul intermodal Aiud

Cu activităti derulate atât în domeniul transportului de marfă şi călători, precum şi al construcţiei şi reparaţiilor de material rulant şi de cale ferată, grupul Transferoviar este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor feroviare din România, cu o prezenţă importantă şi pe pieţele internaţionale.

Transferoviar Group, direcţia de transport marfă a grupului are în prezent 654 de angajaţi şi oferă servicii de transport marfă şi material rulant intern şi internaţional, operaţiuni de manevră feroviară, consultanţă şi asistenţă de specialitate în domeniul transportului de marfă. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 167.323.951 lei.

În 2017, segmentarea mărfurilor transportate de către grupul Transferoviar Group era reprezentată de: produse chimice (30%), cereale (20%), automobile (20%), produse petroliere (10%), containere (10%) şi alte tipuri de produse (10%).

Unul dintre cele mai importante proiecte derulate în prezent de către companie este dezvoltarea unui terminal intermodal propriu la Aiud.

Acesta constituie un punct strategic pentru Transferoviar Grup pentru gestionarea fluxurilor de containere, acţionând ca terminal feroviar şi rutier. Gama de servicii oferite în cadrul terminalului intermodal Aiud este completată de facilităţile de depozitare pe platforme logistice acoperite şi descoperite, cu monitorizare 24/24 ore cu sistem CCTV şi firmă de pază specializată.

Transferoviar Grup este gestionar de infrastructură feroviară pe şapte secţii de circulaţie neinteroperabilă. Aceste şapte secţii au o lungime totală de peste 334 km, iar investiţiile în infrastructura căii ferate, efectuate de către companie au avut ca rezultat îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, viteza maximă constructivă ajungând la 80 km/h şi permiţând viteze medii de circulaţie de 46 km/h pentru trenurile de marfă, respectiv de 60 km/h pentru trenurile de călători.

Componenţa  Transferoviar Grup

Transport Marfă

Transferoviar Grup – compania a fost înfiinţată în 2003 şi derulează transporturi de marfă atât cu parcul propriu de locomotive şi vagoane, cât şi cu vagoane puse la dispoziţie de
către clienţi. Compania a reuşit, încă de la început, să înţeleagă nevoile specifice ale clienţilor săi şi să îşi concentreze resurse importante pentru a dobândi un avantaj competitiv atât din punct de vedere al costurilor, cât şi din punct de vedere al calităţii serviciilor pe care le oferă.

Transport călători

Transferoviar Călători – compania a fost înfiinţată în 2011, iar în prezent asigură transportul a peste 350.000 de călători prin inter mediul celor 12 secţii operate.

Piaţa de construcţii şi reparaţii material rulant
  • Remarul 16 Februarie – cu o istorie ce datează din 1870, compania oferă servicii de modernizări şi reparaţii şi beneficiază de propriile departamente de proiectare şi producţie. În ultimii ani Remarul 16 Februarie a livrat nu mai puţin de 250 de vehicule feroviare construite sau modernizate.
  • Uzina de Vagoane Aiud – unitate de proiectare, producţie, întreţinere, modernizare şi reparare a vagoanelor de cale ferată, subansamblelor şi pieselor de schimb pentru material rulant.