Home Companii ClicBeton… materiale de construcţii la un click distanţă

ClicBeton… materiale de construcţii la un click distanţă

ClicBeton… materiale de construcţii la un click distanţă

De la bilete pentru concerte la mașini de spălat, gadgeturi, cadouri sau coșul zilnic de cumpărături oferta de produse disponibile online este, practic, nemărginită. cu o simplă conexiune la internet, putem comanda aproape orice, de oriunde, simplu și rapid. Chiar și materiale de construcţii. retailerii DYI livrează deja către clienţi o gamă extrem de variată de materiale și accesorii pentru construcţii. De acum, graţie Holcim România, betonul face parte din categoria de produse ce se vând online.

Producătorul de materiale de construcţii a lansat în luna aprilie a acestui an ClicBeton, prima platformă online din România care asigură livrarea betonului în şantier, la timp şi în condiţii de siguranţă, reprezentând o nouă experienţă de cumpărare pentru clienţi. Platforma se adresează persoanelor fizice şi companiilor de dimensiuni reduse, cărora le oferă posibilitatea de a plasa comanda oricând şi de oriunde, contribuind şi la reducerea timpului alocat achiziţiei betonului.

 “Având în vedere faptul că, în prezent, sectorul rezidenţial reprezintă motorul industriei de construcţii, precum şi faptul că românii îşi doresc îmbunătăţirea calităţii construcţiilor de care beneficiază, am identificat un segment de persoane fizice şi companii de dimensiuni reduse care au nevoie de o soluţie digitală completă pentru a achiziţiona materialele necesare proiectelor lor” declară Claudiu Adrian Adam, Project Manager ClicBeton.

Şi este deja un succes pe piaţă. La doar câteva luni de la lansare, serviciul are un feedback pozitiv din partea clienţilor, care apreciază atât ideea, cât mai ales simplitatea procesului. “Uitându-ne la rezultatele obţinute în primele luni de la lansare, suntem încrezători că vom atinge ţinta propusă pe anul acesta, şi anume, 200 de clienţi, care ar reprezenta aproximativ 4.000 mc de beton. Iar ceea ce ne încurajează şi mai mult este faptul că oamenii se întorc pe platformă şi avem încredere că în viitor vom atrage clienţii prin acest mod simplu de a cumpăra un produs complex precum betonul” spune Project Manager-ul.

Preferinţa pentru o metodă de plată sau alta ţine de specificul activităţii clienţilor. De exemplu, companiile preferă să plătească prin ordin de plată, iar persoanele fizice se împart între plătitorii cu cardul şi cei care preferă cash. Însă pentru plata cash, clientul trebuie să viziteze una din staţiile Holcim pentru a face plata.

Livrarea betonului de la staţie la client

ClicBeton are în spate un back-office propriu care gestionează comenzile, astfel încât acestea să fie livrate la data şi ora solicitate de către client, iar producţia şi livrarea se realizează din sistemele existente în staţiile de betoane. Din motive de organizare logistică şi planificare a producţiei, comenzile de beton sunt livrate de luni până sâmbătă, în data şi intervalul orar dorit de către client, dar, de regulă, nu mai devreme de 48 ore de la plasarea comenzii. Preţul plătit de către client include, pe lângă beton, şi serviciile logistice aferente precum transport, taxe de acces zonă şi pompare.

ClicBeton le oferă clienţilor posibilitatea de a alege preţul total, care variază în funcţie de zilele de livrare şi intervalele orare selectate. Transportul se realizează cu autobetoniere proprii sau subînchiriate şi, în plus, în funcţie de nevoile clientului şi de specificul lucrării sale, compania asigură pomparea betonului ca parte a serviciului ClicBeton. Dată fiind natura produsului comercializat, ClicBeton este un serviciu momentan disponibil pe o arie de 60 km în jurul celor 13 staţii de betoane Holcim din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Însă, până la finele anului aria de acoperire se va extinde, urmând să fie integrate şi o serie de staţii partenere care vor furniza acest serviciu în zonele unde Holcim Romania nu are operaţiuni în prezent, iar din 2019 reţeaua va creşte.

Cinci paşi simpli 

Procesul de comandă a betonului este unul uşor de efectuat. Tot ceea ce are de făcut clientul este să urmeze cinci paşi rapizi:

  1. Completarea adresei unde se doreşte livrat betonul;
  2. Selectarea tipului de beton specificat în proiect şi cantitatea necesară;
  3. Specificarea modului în care se doreşte descărcarea betonului: direct în cifă sau cu pompa;
  4. Indicarea datei şi intervalului orar la care se doreşte livrarea betonului, în funcţie de nevoi şi de preţul oferit pentru acea perioadă.
  5. Completarea detaliilor de plată şi efectuarea plăţii prin metodele acceptate pe platformă: online cu cardul, prin transfer bancar sau cash.