Home Logistics Tranzacție pe piața de automarizări industriale: Smart ID vinde pachetul majoritar de acțiuni către SARMIS CAPITAL

Tranzacție pe piața de automarizări industriale: Smart ID vinde pachetul majoritar de acțiuni către SARMIS CAPITAL

Tranzacție pe piața de automarizări industriale: Smart ID vinde pachetul majoritar de acțiuni către SARMIS CAPITAL

Smart ID Dynamics S.A., lider independent pe piața locală a automatizărilor industriale a vândut pachetul majoritar de acțiuni către SARMIS Capital, cel mai mare fond privat de investiții înființat în România.

SARMIS Capital, în parteneriat cu Daniel Boangiu, CEO şi cofondator, Romeo Iacob, cofondator și consultant în Board-ul companiei, vizează consolidarea poziției Smart ID în România și țările învecinate prin creștere organică și achiziții.

Smart ID, companie fondată în 2010, furnizează soluții de automatizare personalizate și complete pentru optimizarea costurilor și creșterea productivității. Portofoliul de soluții al companiei se pliează pe cerințele și procesele complexe ale unor industrii comerț, retail, logistică și producție.

Soluții de automatizare complexe pentru întreg lanțul logistic

Smart ID a înregistrat o evoluție puternică în domeniu prin dezvoltarea de soluții personalizate și critice de business, ce adresează întregul lanț logistic, pornind de la design-ul de soluție, la dezvoltarea și implementarea acesteia și până la servicii post-implementare, mentenanță și suport. În ciuda unui mediu global dificil de business în 2021, compania a avut o creștere de peste 20% a cifrei de afaceri.

Compania, fondată de antreprenorii Daniel Bonagiu și Romeo Iacob, a oferit în cei 11 ani de activitate, servicii complexe către 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte finalizate. Portofoliul de clienți al Smart ID include companii multinaționale de top precum Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia, companii mari locale precum eMAG, Sameday, Cargus,  Macromex, precum și companii reputate mici și mijlocii.

Soluțiile transformaționale pe care compania le furnizează sunt scalabile și au fost create și îmbunătățite continuu pentru a automatiza, digitaliza și robotiza operațiunile și procesele industriale în funcție de nevoile fiecărui client.

Planuri de dezvoltare

În urma acestei tranzacții, Daniel Boangiu va continua să acționeze în calitate de acționar semnificativ si de CEO al Smart ID, cu responsabilități depline în ceea ce privește strategia companiei. Planurile Smart ID în noua structură de acționariat cuprind consolidarea poziției de top pe piața din România prin dezvoltarea accelerată a afacerii, prin creșterea bazei de clienți, prin extinderea soluțiilor existente către noi sectoare de activitate, precum și prin achiziția strategică a unor jucători locali și regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continuă pe ESG (Mediu, Social si Guvernanță), sustenabilitate și responsabilitate socială.

SMART ID Dynamics devine a doua investiție a fondului SARMIS Capital în România, după achiziția recentă a pachetului majoritar al COS (liderul pieței locale de servicii personalizate de fit-out).