Home Logistics Comerț international Un nou tren de marfă inaugurat pe ruta China-Ungaria

Un nou tren de marfă inaugurat pe ruta China-Ungaria

Un nou tren de marfă inaugurat pe ruta China-Ungaria

Pe 7 iunie a fost inaugurat un nou serviciu feroviar de marfă ce conectează China și Europa, respectiv orașul Jinhua din provincia Zhejiang, din estul Chinei de capitala Ungariei, Budapesta.

Trenul transportă mărfuri în valoare de aproximativ 3,3 milioane de dolari, inclusiv piese auto, echipamente electronice și articole de uz casnic. Timpul estimat de tranzit până la Budapesta este de aproximativ 18 zile.

Schimburile comerciale dintre China și Ungaria au crescut cu 14,4% în 2020, comparativ cu anul anterior, China fiind al treilea cel mai mare partener comercial al Ungariei, potrivit Ministerului de Comerț din China. Noul serviciu de tren de marfă China-Europa oferă o nouă rută eficientă și convenabilă pentru Delta fluviului Yangtze și chiar orașele de pe coasta din estul Chinei pentru a exporta mărfuri către Europa, au declarat reprezentanții biroului vamal din Hangzhou.

În perioada ianuarie-mai, un număr de 286 trenuri de marfă pe ruta China-Europa au plecat sau au ajuns în orașul Jinhua, transportând un volum de marfă de 23.700 TEU.

Comerțul exterior dintre Zhejiang și țările din Europa Centrală și de Est (CEE) a crescut cu 33,2% față de anul anterior, la 35,47 miliarde de yuani în primele patru luni ale acestui an.