Home Companii Universal Alloy Corporation Europe își extinde producția în România

Universal Alloy Corporation Europe își extinde producția în România

Universal Alloy Corporation Europe își extinde producția în România

Universal Alloy Corporation Europe, furnizor de componente din aluminiu pentru industria aerospațială, a primit un împrumut de 25 milioane euro din partea BERD pentru a-și extinde producția în România.

Fondată în 2008, ca subsidiară a grupului austriaco-elvețian Montana Tech Components, UACE, cu sediul în Dumbrăvița, județul Maramureș, are în portofoliu clienți precum Airbus, Boeing, Bombardier sau Premium AEROTEC.

Compania își va extinde capacitatea de producție pentru a răspunde cerințelor în creștere ale clienților săi. De asemenea, odată cu accesarea acestui împrumut, compania va introduce și o serie de inovații tehnologice, precum tehnologia de reciclare a deșeurilor de metal și va continua instruirea echipei locale.

“BERD a fost un partener valoros pentru compania noastră și planurile noastre de extindere în România. UACE are succes în industria aerospațială așa cum demonstrează și premiul  Best Performer Award primit din partea Airbus pentru performanțe industriale de top în 2015. Aceasta se datorează calității și dedicării forței de muncă a UACE din România” a spus Dr Jon Kevin Loebbaka, președinte al UACE

Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria, a declarat: “Succesul UACE demonstrează că România a devenit un adevărat hub pentru producție, capabil să atragă investiții străine mulțumită forței sale de muncă bine pregătită. Noi, cei de la BERD, suntem încântați că putem juca un rol în dezvoltarea industriei aerospațiale pe măsură ce țara se îndreaptă către o industrie manufacturieră mai sofisticată.”