Home Intermodal Volume în creștere pentru DP World în Q4 2020

Volume în creștere pentru DP World în Q4 2020

Volume în creștere pentru DP World în Q4 2020

DP World a manipulat 19,1 milioane TEU în cadrul portofoliului său de terminale de containere la nivel global în ultimul trimestru al anului 2020. Astfel, volumele au înregistrat o creștere de 7,6% față de anul precedent.

În anul fiscal 2020, DP World a manipulat în total 71,2 milioane TEU, volumele păstrându-se la un nivel similar cu cele din 2019, o performanță peste media industriei.

În Q4 2020, creșterea volumelor a fost determinată în principal de India, Europa, Orientul Mijlociu & Africa și cele două Americi, performanțe puternice înregistrându-se în cadrul unor porturi precum Mundra (India), London gateway (Marea Britanie), Rotterdam (Olanda), Antwerp Gateway (Belgia) și Sokhna (Egipt). Pe continentul american, creșterea a fost generată de terminalele DP World Santos (Brazilia) și Vancouver (Canada). Terminalul Jebel Ali (Emiratele Arabe Unite) a manipulat 3,4 milioane TEU în ultimul trimestru al anului 2020, în creștere cu 0,3% comparativ cu 2019.

La nivel consolidat (n.red. volumele total din toate terminalele unde compania are control, conform standardelor financiare de raportare internaționale), terminalele DP World au manipulat 11,2 milioane TEU pe parcursul Q42020, o creștere de 10,1% față de 2019 și cu 5,2% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2019. La nivelul întregului an 2020, volumele totale înregistrate de terminalele DP World au fost de 41,7 milioane TEU, însemnând o creștere de 4,6% față de 2019, dar o scădere de 1,8% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, Președinte al Grupului DP World și CEO a declarat: “Creșterea volumelor la nivelul tuturor regiunilor este încurajatoare, India fiind principalul motor al creșterii. În același timp, portul Jebel Ali (Emiratele Arabe Unite), reprezentativ pentru grup, a înregistrat o stabilizare a volumelor. Vom continua să investim selectiv în proiecte care oferă o valoare convingătoare cum sunt cele din Dakar (Senegal) și Luanda (Angola). Strategia noastră de a oferi soluții proprietarilor de mărfuri s-a dovedit câștigătoare pentru noi și ne dorim continuăm să construim pe acest avans. Privind înainte, deși 2021 a început încurajator, perspectivele rămân incerte având în vedere problemele referitoare la pandemie, lipsa de stabilitate geopolitică în anumite părți ale lumii și războiul comercial continuu. Ne concentrăm în continuare pe controlul costurilor pentru a proteja profitabilitatea, pe managementul creșterii capex pentru a menține fluxul numerar și suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele stabilite pentru 2022.”