Home Logistics Depozitare AdePlast investește 22 milioane euro la Craiova

AdePlast investește 22 milioane euro la Craiova

AdePlast investește 22 milioane euro la Craiova

AdePlast, cel mai important producător de materiale de construcţii autohton, inaugurează o nouă platformă industrială la Isalniţa, în apropiere de Craiova. Cele două fabrici, de polistiren și mortare uscate, vor începe producția în iulie, respectiv august, produsele urmând să fie deja pe piață în septembrie.

Platforma industrială se întinde pe o suprafață de 20 de hectare, iar valoarea totală a investiției se ridică la 22 milioane euro. Investiția va duce la crearea a 70 de noi locuri de muncă.

“20 milioane de euro reprezintă investițiile în cele mai noi tehnologii la nivel mondial, iar 2 milioane de euro reprezintă valoarea flotei auto și a echipamentelor logistice” a declarat Daniel Stăncescu, CEO AdePLast

Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Investiția presupune doar construcția fabricii de polistiren și a celei de mortare uscate, însă, pe viitor, AdePLast intenționează să dezvolte platforma de la Ișalnița. Capacitatea de producție a fabricii de mortare va fi de minim 1.600 de tone zilnic, iar fabrica de polistiren are o capacitare de 700.000 metri cubi pe an.

În ceea ce privește protecția mediului, producătorul român a apelat la tehnologii de ultimă generație la nivel internațional, fiind implementată și cea mai sigură soluție a momentului. “Această platformă e cea mai sigură soluție a momentului din punct de vedere al protecției de mediu, fiecare siloz cu materie primă fiind prevăzut cu filtre pentru particule pentru a nu fi emise în atmosferă,” precizează Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.