Home Automotive Autoliv extinde fabrica de la Lugoj. Investiția se ridică la peste 33 milioane euro

Autoliv extinde fabrica de la Lugoj. Investiția se ridică la peste 33 milioane euro

Autoliv extinde fabrica de la Lugoj. Investiția se ridică la peste 33 milioane euro

Autoliv, lider mondial în sisteme de siguranță auto, extinde capacitatea de producție a fabricii sale de textile de la Lugoj. Investiția aprobată de Consiliul Director Autoliv, de peste 165 milioane lei (n.red peste 33 milioane euro), este una dintre cele mai mari investiții ale grupului în lume în prezent și include construcția unei noi hale de producție de peste 15.000 mp.

Odată cu extinderea unității de producție, vor fi instalate echipamente noi, pentru a produce materia primă din care se confecționează airbag-ul – utilaje de urzire, de războaie de țesut, utilaje de spălare și siliconare a materialului textil.

O parte din investiție (51 milioane lei) este obținută ca ajutor de stat, acordat în baza schemei reglementată prin H.G. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Prin extinderea capacității de producție, Autoliv va crea peste 300 de noi locuri de muncă la Lugoj, atât în zona direct productivă (operatori automatizare, șefi de schimb, operatori calitate etc), cât și în cea a specialiștilor și experților în domenii precum automatizare, mentenanță, calitate, proces, logistică, financiar etc.

Îmbunătățirea proceselor de producție prin automatizare și digitalizare

În paralel cu noile tehnologii, și procesele tradiționale de producție vor continua să fie îmbunătățite prin automatizare și digitalizare, astfel încât să poată integra conceptele Industry 4.0 și să se alinieze noilor nevoi de pe piața automotive, revoluționând astfel modul tradițional de fabricare a airbag-ului.

În prezent, Autoliv produce în România peste 20 milioane airbag-uri anual, la Lugoj și la Reșița, având peste 3.400 de angajați implicați în procesele de siliconare, tăiere și asamblare a acestor sisteme de siguranță auto. Fabrica din Lugoj are în prezent o suprafață de peste 25.000 mp și peste 2.500 de angajați.

Autoliv Romania este parte a grupului Autoliv, cel mai mare producător de sisteme de siguranță auto, având vânzări către toți marii producători auto din lume. Autoliv Romania are aproximativ 10. 000 de angajați în 6 locatii din România – Braşov, Sf. Gheorghe, Oneşti, Rovinari, Reşiţa şi Lugoj.