Home Automotive O nouă investiție Ford la Craiova

O nouă investiție Ford la Craiova

O nouă investiție Ford la Craiova

Ford a anunțat o investiție de 200 de milioane de euro în fabrica de la Craiova și crearea a 1.500 de noi locuri de muncă, urmând să lanseze producția unui nou model.

Ford se apropie astfel de 1,5 miliarde euro investiți în România din 2008, când a cumpărat unitatea de la Craiova. Recent, fabrica a fost modernizată, fiind instalați peste 550 de roboți care să ducă la eficientizarea operațiunilor în secţiile de vopsitorie, montaj general şi caroserie.

“Investiția va aduce noi modele produse în Europa în gama noastră aflată în evoluție și continuă transformarea uzinei de la Craiova” a declarat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford EMEA, precizând că fabricarea celui de-al doilea model șa Craiova este o dovadă a flexibilității fabricii de aici și reflectă parteneriatul puternic cu furnizorii locali.

La uzina Ford din Craiova se produce în prezent popularul model SUV EcoSport, precum și motorul de 1 litru Eco-Boost.

Pentru a sprijini producția noului model, aproximativ 1.500 de noi angajați se vor alătura celor 4.400 deja existenți și se va lucra în trei schimburi.

Creșterea producției la Craiova este un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentul luat de guvernului român de a aduce îmbunătățiri în infrastructură și structurile logistice, necesare pentru a menține competitivitatea operațiunilor Ford la Craiova. Orice întârziere ar duce la creșterea eforturilor, și așa uriașe, ale Ford și furnizorilor săi de a transporta volume de vehicule și componente tot mai mari.