Home Logistics Depozitare CeMAT pregătit pentru experţii din domeniu

CeMAT pregătit pentru experţii din domeniu

CeMAT pregătit pentru experţii din domeniu

CeMAT, una dintre cele mai importante expoziţii dedicate soluţiilor intralogistice, va avea loc între 23 și 27 aprilie 2018. În cadrul evenimentului vor fi expuse o multitudine de inovaţii tehnologice și soluţii complexe, care vor scoate în evidenţă imensul potenţial ce provine din întrepătrunderea conceptelor de Logistică 4.0 și Industrie 4.0

Informaţiile oferite de un studiu al companiei de consultanţă BearingPoint, relevă că 8 din 10 companii implicate în sectorul producţiei, din Germania sunt deja implicate în proiecte ce urmăresc utilizarea tehnologii de conectivitate avansate în supply chain. „Dacă companiile vor să rămână competitive, trebuie să-și conecteze și să-și digitalizeze lanţurile de aprovizionare. Multe companii se întreabă cum vor putea să implementeze conceptul Logistics 4.0 în operaţiunile lor. CeMAT are toate soluţiile! Ne concentrăm pe legăturile dintre Logistics 4.0 și Industry 4.0”, a spus președintele consiliului de administraţie al Deutsche Messe, Dr. Jochen Köckler. Köckler, prin intermediul Deutsche Messe, lucrează cu reprezentanţi ai Hannover Messe la o platformă ce oferă soluţii și inovaţii pentru digitalizarea lanţurilor de aprovizionare. Programat să aibă loc în Hanovra (Germania), CeMAT este unul dintre cele mai importante târguri pentru industria intralogistică, organizat o dată la doi ani. Sunt invitaţi reprezentanţi ai companiilor care se ocupă de echipamente pentru ridicare, stivuitoare, echipamente pentru depozite, sisteme logistice și software. Organizatorii spun că succesul evenimentului este atât de mare, încât au apărut și târguri conexe în China, India, Rusia și America de Sud. Vizitatorii așteptaţi în perioada 23 – 27 aprilie 2018 la CeMAT și la Hannover Messe vor cunoaște experţi din toate domeniile care ţin de logistică. Până acum și-au anunţat prezenţa peste 30 de expozanţi, care vor veni cu cele mai noi tehnologii din industrie, precum și cu prezentări ale funcţionalităţii conceptului Logistics 4.0.

Compania Jungheinrich, de exemplu, va prezenta sisteme de order picking, iar SMI Handling Systems va demonstra utilitatea tehnologiilor cu vacuum în manipularea mai ușoară a produselor. În același timp, Copal va prezenta soluţii inovative pentru descărcarea paleţilor și Unimax vine cu tehnologii pentru realitatea augumentată. Totodată, Harting prezintă soluţia MICA pentru Industry 4.0, un sistem care ajută la implementarea rapidă a proiectelor digitalizate. Legat de ediţia viitoare a CeMAT, Köckler a spus: „Soluţiile de tip Industry 4.0 și Logistics 4.0 sunt deja disponibile și producătorii pot să le folosească în operaţiunile lor. În aprilie, vizitatorii vor găsi în Hanovra ce-i mai bun din ambele lumi și pot opta pentru investiţii în aceste noi tehnologii și soluţii integrate.” Ediţia din 2016 a reunit 1.025 de expozanţi și peste 53.000 de vizitatori din 65 de ţări.