Home Industrii DHL a transportat primele doze ale vaccinului COVID-19 în Israel

DHL a transportat primele doze ale vaccinului COVID-19 în Israel

DHL a transportat primele doze ale vaccinului COVID-19 în Israel

DHL Express și DHL Global Forwarding au organizat transportul primelor doze ale vaccinului anti-COVID-19 în Israel.

Primul zbor operat de către DHL Express a livrat vaccinul la începutul lunii decembrie. Acesta a fost urmat pe 10 decembrie de un zbor charter organizat de DHL Global Forwarding.

Travis Cobb, Director Operațiuni de Rețea și Aviația în cadrul DHL Express a declarat: “După numeroase luni de pregătire suntem bucuroși că misiunea noastră în distribuția vaccinului a început și că putem contribui cu expertiza noastră logistică și capacitatea noastră pentru a asigura disponibilitatea vaccinului în întreaga lume. Criza ne-a arătat cât de indispensabile sunt rețelele logistice pentru a asigura acces la echipamente de protecție și kituri pentru teste la nivel global.”

Pe lângă primele zboruri către Israel, DHL se pregătește pentru alte zboruri pentru distribuția vaccinului din huburile sale din întreaga lume în decembrie și în perioada următoare.

Peste 9.000 de specialiști lucrează în rețeaua globală dedicate a DHL pentru ca industria farmaceutică, de echipamente medicale, teste clinic, organizații de cercetare, distribuitori și importatori, dar și spitale și furnizori de servicii medicale să fie conectați pe întregul lanț de valoare și prin digitalizare, de la teste clinice și până la ultimul pas, acela al îngrijirii directe a pacientului.

Portofoliul DHL pentru industria de sănătate include peste 150 de farmaciști, peste 20 de depozite pentru teste clinic, peste 160 de depozite certificate GDP, peste 15 site-uri certificate GMP și 135 de site-uri express.

Flota DHL include peste 260 de aeronave dedicate, numeroase linii aeriene parteneri și huburi, rețeaua acoperind peste 220 de țări și teritorii.

Provocări în distribuția vaccinului pentru COVID-19

La nivel global, furnizorii de servicii logistice se confruntă cu provocări majore pentru organizarea lanțurilor de aprovizionare menite să asigure livrarea unor cantități extraordinare de vaccin, peste 10 miliarde de doze, chiar și în zonele cu infrastructură logistică mai puțin dezvoltată, acolo unde trăiesc peste 3 miliarde de oameni. Pentru a oferi acoperire globală în următorii doi ani, peste 200.000 de paleți și 15 milioane de cutii de răcire, dar și peste 15.000 de zboruri vor fi necesare.

Având în vedere că perioada de dezvoltare a vaccinurilor este de 5-20 de ani, procesul accelerat pentru vaccinul pentru coronavirus este fără precedent. Pentru distribuția anumitor vaccinuri este foarte posibil să fie impuse regimuri foarte stricte de temperatură, până la -800 C, pentru a asigura eficiența acestora în timpul transportului și depozitării.