Home Intermodal DP World achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al UNICO Logistics

DP World achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al UNICO Logistics

DP World achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al UNICO Logistics

DP World a achiziționat 60% din acțiunile operatorului sud-coreean de transport UNICO Logistics Co. Ltd. Tranzacția reprezintă un alt pas strategic în viziunea DP World de a construi o suită integrată de servicii ce conectează direct clienții finali și proprietarii de mărfuri pentru a reduce ineficiențele în lanțul de aprovizionare și a accelera comerțul global, afirmă compania într-un comunicat de presă.

Înființată în 2002 de către H.J. Park, UNICO are sediul central în Coreea de Sud și o prezență globală ce include 25 de subsidiare în 20 de țări. UNICO este o companie specializată în transport multimodal cu o poziție de piață puternică în transportul de feroviar de marfă transcontinental între Asia Centrală și de Est și Rusia.

Achiziția se aliniază strategiei globale de creștere a DP World și va furniza o platformă pentru dezvoltarea de sinergii între operațiunile UNICO și DP World în Asia Pacific și Europa, contribuind totodată la extinderea portfoliului DP World.

În plus, experiența UNICO în logistica dedicată sectorului automotive se situează pe aceeași linie cu focusul strategic al DP World asupra acestui segment industrial.

Tranzacția este supusă aprobărilor organismelor de reglementare și este planificată să se încheie în Q4 din 2020.