Home Industrial HAI investește 8,5 milioane euro în dublarea capacității fabricii din Chișineu-Criș

HAI investește 8,5 milioane euro în dublarea capacității fabricii din Chișineu-Criș

HAI investește 8,5 milioane euro în dublarea capacității fabricii din Chișineu-Criș

Grupul austriac HAI (Hammerer Aluminium Industries GmbH) investește 8,5 milioane euro în fabrica de la Chișineu-Criș, dublând astfel capacitatea de producție. Anunțul privind investiția a fost făcut cu ocazia vizitei pe care CEO-ul grupului, Rob van Gils a făcut-o în România.

HAI a achiziționat fabrica de extrudare de la Chișineu Criș de la compania Hydro Extrusion, tranzacția fiind finalizată în februarie 2020. Odată cu această investiție strategică pentru grup, vor fi construiți peste 12.000 mp, astfel capacitatea de producție urmând să de dubleze. Construcția urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Fabrica HAI din Chișineu-Criș are în prezent o suprafață de 10.000 mp construiți și o capacitate de producție de 22.000 tone pe an.

Aceasta este cea de-a doua investiție anunțată de companie în România în perioada crizei coronavirus, după cea de la Hammerer Aluminium Industries Sântana. HAI va crește capacitatea turnătoriei prin instalarea celei de-a doua gropi de turnare, investiția ridicându-se la aproximativ 3 milioane de euro. Proiectul urmează să se încheie până la finalul anului. La fabrica de reciclare a aluminiumului vor fi produse 120.000 tone anual.

Produsele grupului HAI pot fi găsite în sectorul construcţiilor, în tehnologia auto și de transport, în inginerie electrică, precum și în mecanică și instalaţii.