Home Logistics Green Logistics Duo Trailer: Volkswagen Saxony și Ewals Cargo Care încheie cu succes încă un test

Duo Trailer: Volkswagen Saxony și Ewals Cargo Care încheie cu succes încă un test

Duo Trailer: Volkswagen Saxony și Ewals Cargo Care încheie cu succes încă un test

Volkswagen Saxony și Ewals Cargo Care au încheiat cu succes încă un test cu Duo Trailer, făcând astfel pași importanți către o logistică mai sustenabilă.

Duo Trailer este o combinație extra-lungă de 32 de metri a două remorci Mega Huckepack XLS, legate între ele printr-o axă dolly.

Combinația de vehicule are potențialul de a oferi o valoare ecologică și economică reală. Prin acest proiect, Volkswagen își propune să completeze celelalte măsuri care vizează durabilitatea implementate deja în procesele de producție și transport prin introducerea Duo Trailer în cadrul fabricii de vehicule electrice din Zwickau-Mosel, Germania. Proiectul este încă supus aprobării finale de către organizațiile guvernamentale.

Ewals Cargo Care și Volkswagen au o misiune similară, aceea de a transforma transportul într-o industrie mai sustenabilă, eficientă și pregătită pentru provocările viitorului. Astfel, cele două companii implementează împreună conceptul Duo Trailer. Primul test a avut loc pe 23 martie și a fost un succes. Pe 2 aprilie, Duo Trailer a fost supus unei noi simulări în condiții reale de lucru în cadrul unității de producție a Volkswagen din Zwickau-Mosel, Germania. Obiectivul final este acela de a aduna date care pot fi utilizare într-o implementare finală a conceptului.

Provocări pe ruta de transport

Testul a arătat că cea mai mare parte a traseului pe care ar trebui să îl parcurgă Duo Trailer este adecvat pentru a-și adapta raza de virare. Colțurile și intersecțiile care ar fi putut reprezenta o provocare s-au dovedit a nu fi motiv de îngrijorare în practică. Totuși, într-o locație din incinta fabricii, unele zone ar putea necesita modificări minore pentru o marjă de siguranță. În plus, aplicarea marcajelor pe asfalt ar putea ajuta șoferul să facă virajul corect.

Siguranța participanților la trafic

Cu o astfel de combinație de vehicule neobișnuită, implementarea standardelor de siguranță riguroase reprezintă un pas important. Una dintre provocări este siguranța angajaților din fabrică, în special în timpul schimburilor de ture și la trecerile de pietoni.

Oamenii nu se așteaptă la o remorcă suplimentară în spatele unei combinații normale de camion și remorcă. La un anumit unghi al virajului, șoferul are vizibilitate limitată asupra celei de-a doua remorci. Volkswagen și Ewals sunt deschiși să exploreze soluții împreună.

Rezultate satisfăcătoare

Având în vedere că rezultatele ambelor teste practice sunt satisfăcătoare, Volkswagen este încrezător că conceptul ar putea fi implementat cu succes în fabrica sa. În cele din urmă, guvernele și organismele de reglementare vor decide cu privire la legislația care poate permite utilizarea conceptului în afara sediului producătorului de automobile. Următorul pas va fi, prin urmare, să se angajeze cu părțile interesate locale și naționale potrivite pentru a promova conceptul.

 

Ce înseamnă Duo Trailer?

Duo Trailer este o combinație de vehicule cu lungimea de 32 de metri, constând dintr-un camion și două remorci Mega Huckepack XLS unite între ele printr-o axă dolly. Este adesea denumit și Super EcoCombi, deoarece poate transporta o sarcină de două ori mai mare decât o combinație normală. Duo Trailer vine astfel cu beneficii ecologice și economice tangibile. Prin acest concept, Ewals Cargo Care își propune să transforme radical industria, de la cererea de soluții mai sustenabile de transport și până la o mai mare flexibilitate în perioadele în care companiile de transport se confruntă cu deficit de șoferi și prețuri mai mari la combustibil.