Home Intermodal Carantina din Shanghai: capacitatea de transport aerian de marfă a scăzut cu două treimi în aprilie

Carantina din Shanghai: capacitatea de transport aerian de marfă a scăzut cu două treimi în aprilie

Carantina din Shanghai: capacitatea de transport aerian de marfă a scăzut cu două treimi în aprilie

Capacitatea de transport aerian de marfă din Shanghai a scăzut cu două treimi comparativ cu nivelul din aceeași perioadă a anului 2021 ca urmare a carantinării orașului, care a făcut ca cea mai mare parte a producției să se oprească.

Cele mai recente date statistice publicate de către Seabury Consulting, parte a Accenture, arată că în primele două săptămâni din aprilie capacitatea aeroportului Shanghai Pudong a scăzut cu 66,4% față de aceeași perioadă din 2021.

Analizând modul în care capacitatea de transport aerian de marfă a evoluat de la începutul carantinei, Seabury Consulting remarcă faptul că în perioada 11-17 aprilie a fost cu 62,3% mai redusă, până la 15.800 tone, față de perioada 21-27 martie, când capacitatea a fost de 41.900 tone. Liniile aeriene care nu provin din regiunea Asia-Pacific și-au redus cel mai mult capacitatea de transport în această perioadă, cu aproape 75,7% până la 4.100 tone. În același timp, liniile aeriene din Asia-Pacific și-au redus capacitatea de transport cu 53,4%, până la 11.700 tone.

Liniile aeriene au reacționat rapid la diminuarea volumelor de producție din Shanghai ca urmare a regulilor stricte de carantină impuse de guvernul de la Beijing. Și capacitatea de transport rutier de marfă s-a aflat sub presiune în această perioadă. Acolo unde a fost posibil, companiile au transferat marfa către alte huburi chineze, deși aceasta a dus, conform informațiilor din piață, la aglomerarea acestor aeroporturi.

În prezent, ca urmare a deciziei autorităților chineze de a forma o “listă albă” a companiilor din industrii prioritare, sute de fabrici își vor relua producția într-un sistem de buclă închisă. De asemenea, potrivit Chinadaily.com, și o parte dintre companiile logistice și-au reluat activitatea. Astfel, se așteaptă ca în perioada următoare capacitatea de transport aerian din Shanghai să se îmbunătățească.

La nivel global, în perioada 4-27 aprilie, capacitatea de transport aerian de marfă a scăzut cu 6% față de perioada de dinainte de pandemie, spun specialiștii Seabury. Cea mai mare scădere se înregistrează pe serviciile din Asia către Europa unde capacitatea de transport a scăzut cu 53% ca urmare a războiului din Ucraina și a carantinei din Shanghai.