Home Logistics Depozitare EDEKA Group alege SSI SCHAEFER pentru automatizarea depozitului

EDEKA Group alege SSI SCHAEFER pentru automatizarea depozitului

EDEKA Group alege SSI SCHAEFER pentru automatizarea depozitului

Grupul german de companii EDEKA își extinde și automatizează depozitul regional din Gochsheim, Germania cu SSI SCHAEFER.

Din depozitul central din Gochsheim, EDEKA alimentează magazinele din Nordul Bavariei. Pentru a asigura viitorul acestei locații, EDEKA a decis să extindă centrul logistic existent cu un alt depozit complex și a optat pentru soluții de automatizare.

Comanda pentru a implementa expansiunea depozitului a fost plasată expertului în intralogistică SSI SCHAEFER, care are unul dintre birourile din Germania în Giebelstadt, în apropiere de depozitul EDEKA din Gochsheim, Franconia de Jos, Germania.

Lângă clădirea existentă, se construiește un depozit high-bay cu 4 culoare cu un design în siloz pentru o depozitare în canal a paleților. Patru mașini de servire a paleților, de tip Exyz, eficiente din punct de vedere al consumului de energie, sunt responsabile cu depozitarea și recuperarea paleților.

În plus, SSI SCHAEFER va instala și un sistem pe role pentru transportul cutiilor și un sistem conveior de transport al paleților. Viitorul depozit high-bay va stoca în principal bunuri la temperatură ambientală. EDEKA a optat pentru un depozit automat high-bay pentru a crea capacitate de depozitare suplimentară și a atinge performanțele dorite în vârfurile de sezon.

Depozitul regional din Gochsheim primește marfă de la furnizorii EDEKA, dar și bunuri direct de la depozitul central al retailerului. După ce marfa este recepționată, paleții sunt transportați cu ajutorul sistemului conveior pentru paleți către depozitul high-bay unde marfa este depozitată temporar. Fiecare culoar al depozitului high-bay are două niveluri de picking, fiecare dintre acestea lucrând conform principiului de picking tunel. Paleții depozitați temporar în depozitul high-bay sunt transferați către stații de picking optimizate ergonomic cu ajutorul conveioarelor gravitaționale cu role. Acolo, cutiile sunt colectate manual în containerele pe role sau paleții desemnați și transportați în zona de expediție pe un sistem de transport containere pe role. Dacă un magazin comandă paleți cu un singur articol, aceștia sunt recuperați direct din depozitul high-bay și transportați automat în zona de expediție pe un sistem de transport paleți.

Sistemul software pentru logistică al SSI SCHAEFER, WAMAS® coordonează managementul depozitului. Sistemul este folosit de către majoritatea companiilor EDEKA în toată Germania din 2003. Comanda EDEKA este completată de un contract de service și mentenanță pentru locație. Finalizarea și recepția noului centru logistic este planificată pentru 2021.

SSI SCHAEFER – profil de companie

SSI SCHAEFER este cel mai mare furnizor global de soluţii pentru produse şi sisteme intralogistice. Compania are aproximativ 10.500 de angajați la sediul său central din Neunkirchen, Germania și în cele 8 unități de producție naționale și internaționale și în aproximativ cele 70 de subsidiare la nivel global. Pe 6 continente, SSI SCHAEFER dezvoltă și implementează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor unice ale clienților săi. Astfel compania joacă un rol cheie în formarea viitorului intralogisticii.

Portofoliul SSI SCHAEFER include soluții manuale și automate pentru depozitare, transport, picking, sortare, dar și tehnologii pentru reciclare și managementul deșeurilor.

În plus, SSI SCHAEFER este acum și unul dintre furnizorii de top de sisteme software modulare pentru managementul fluxurilor de materiale. Echipa sa IT, care numără peste 1.100 de specialiști, dezvoltă aplicații de înaltă performanță și furnizează consultanță pentru clienți referitor la combinarea inteligentă a sistemelor software și echipamentelor intralogistice.

SSI SCHAEFER oferă sisteme sofisticate, la cheie. Ca jucător internațional, poate livra soluții complexe dintr-o singură sursă. Portofoliul său înglobează design, planificare, consultanță și servicii post-vânzare și mentenanță personalizate.