Home Logistics Depozitare WAMAS® – eficient, flexibil și de încredere

WAMAS® – eficient, flexibil și de încredere

WAMAS® – eficient, flexibil și de încredere

Așa cum apa și hrana se află la baza piramidei nevoilor, se poate spune că sistemele software se află la baza piramidei ierarhice a nevoilor în intralogistică. Astăzi, cu greu mai găsim un produs sau dispozitiv care să nu aibă incluse comenzi la distanţă, senzori sau sisteme software. Nici un depozit sau un centru de distribuţie nu pot fi cu adevărat eficiente fără un sistem de management al depozitului.

Atunci când nevoile logistice se schimbă de la o zi la alta, alegerea unui WMS care să se poată adapta constant diferitelor cerinţe ale pieţei, dar care să rămână flexibil, eficient, și să permită reducerea costurilor logistice, poate fi o provocare.

Dorind să vină în sprijinul clienţilor companiei cu soluţii IT moderne pentru controlul şi optimizarea proceselor de depozitare în timp real, specialiştii SSI SCHÄFER, lider în producerea de sisteme de intralogistică pentru depozit WAMAS®. SSI SCHÄFER a răspuns acestor cerințe ale companiilor prin dezvoltarea WAMAS®, o soluție completă pentru managementul depozitelor.

WAMAS® oferă:

  • soluţie cu procese standardizate;
  • varietate de soluţii pentru orice tip de depozit, de la cele manuale până la cele complet automatizate;
  • diverse funcţii de monitorizare și control;
  • interfaţare standard cu majoritatea sistemelor ERP;
  • un portofoliu variat de componente automatizate;
  • personalizarea proceselor în funcţie de cerinţele clienţilor.

Fie că este vorba de depozite manuale, semi-automatizate sau complet automatizate, WAMAS® controlează şi optimizează toate procesele logistice din depozit, contribuind în principal la administrarea fluxurilor de marfă, reducerea stocurilor şi a costurilor de operare. În plus, pe lângă cele standard, WAMAS® oferă un spectru extins de funcţionalităţi suplimentare, individualizate, opţiuni flexibile şi ușor adaptabile, care pot fi configurate în funcţie de necesităţi.

Software-ul de logistică WAMAS® controlează depozitul de băuturi din zona verde

Fără a face risipă de spaţiu, SSI SCHÄFER a înlocuit actualul depozit en-gros al producătorului de ape minerale Rhön Sprudel cu un depozit automatizat cu macarale (HRL) deservit de tehnica Orbiter®-Shuttle.

În mijlocului rezervaţiei biosferei Rhön își are sediul producătorul de ape minerale RhönSprudel. Compania produce aici anual circa 300 de milioane de sticle de apă minerală și băuturi răcoritoare, în recipiente de diverse forme – de la sticle până la PET-uri, de unică folosinţă sau reutilizabile. Până acum, RhönSprudel a depozitat băuturile într-o hală de depozitare doar la nivelul solului, ceea ce nu însemna doar limitarea spaţiului de depozitare pe suprafaţă, ci și o circulaţie intensă a stivuitoarelor între producţie, depozit și rampă. Odată cu creșterea producţiei și cererii, RhönSprudel a închiriat tot mai multe depozite în regiune, ceea ce a avut și consecinţe negative: circulaţia crescută a TIR-urilor, creșterea costurilor de logistică și alte chestiuni complexe legate de manevrare.

Astfel, nevoia unei supra feţe de depozitare mai mari și de eficientizare a fluxurilor produselor a devenit evidentă. Thomas Storch, directorul RhönSprudel, enumeră principalele provocări. „Sarcinile erau deja foarte complexe, fiindcă HRL-ul existent urma să fie ridicat pe verticală. Vechiul depozit trebuia desfiinţat, iar soluţia cea nouă instalată şi intregrată cu facilităţile şi sistemele existente, incluzând clădirile periferice pentru producţia, depozitarea şi încărcarea produselor, dar și instalaţiile tehnice existente, ca de exemplu, conductele de aprovizionare, cele pentru energie și pentru apă“. SSI SCHÄFER a reușit să reconstruiască depozitul existent în numai 12 luni și să amenajeze în același loc un depozit cu macarale (HRL) cu trei culoare și deservite de Orbiter-Shuttle. HRL-ul oferă 9.300 de locuri de paleţi și, în afară de aceasta, este conectat la producţia de băuturi, precum și la încărcarea camioanelor.

Performanţele HRL-ului sunt de 100 de operaţiuni duble pe oră, pentru a garanta chiar și vara în plin sezon suficient de multă capacitate pentru o performanţă ridicată a fluxului de marfă. Acordarea și administrarea spaţiului de depozitare este preluată de software-ul de logistică SSI SCHÄFER WAMAS cu o interfaţă conectată la sistemul de administrare al depozitului existent. WAMAS oferă posibilitatea ca fiecare canal de depozitare să fie ocupat dinamic, așadar variabil în adâncime. Prin această ocupare flexibilă a spaţiului de depozitare este acum posibil ca și cantităţile rămase ale unei încărcături să fie eficient depozitate. De volumul livrării depinde, de asemenea, și o individualizare a depozitului, prin care utilizatorul poate supraveghea atât întregul depozit, cât și fiecare conveior în parte și, dacă e cazul, poate interveni și manual. În cazul în care este planificată o preluare într-o anumită fereastră temporală, sistemul de administrare al depozitului WAMAS anunţă ce produs trebuie sortat din care încărcătură și în ce cantitate. „Comparativ cu benzile rulante înclinate, pe care plănuiam iniţial să le folosim, această soluţie are avantajul evident că permite doar transportul paletului exact care trebuie preluat de șoferul camionului”, explică Martin Keller, project manager la SSI SCHÄFER în Giebelstadt.

SSI Schaefer SRL

Adresa: Strada Olteţului,

Nr. 15, Sector 2, București

Telefon: 031 425 2371

Email:

sales@ssi-schaefer.ro