Home Automotive Eficiența consumului și a kilometrajului – criterii de top pentru deținătorii de flote europeni

Eficiența consumului și a kilometrajului – criterii de top pentru deținătorii de flote europeni

Conform celui mai recent studiu privind alegerea anvelopelor, comandat de Goodyear, eficiența consumului și a kilometrajului sunt cele mai importante criterii pentru deținătorii de flote.

Studiul a fost efectuat în lunile iunie și iulie, fiind intervievați în jur de 500 de deținători de flote de camion din Franța, Italia, Polonia și Spania. Rezultatele au relevat faptul că în prezent, flotele preferă să își aleagă anvelopele în funcție de performanța lor mai curând decât în funcție de aplicațiile pentru care sunt destinate. Cel mai important criteriu pentru operatori din punct de vedere al alegerii anvelopelor este rezistența la rulare, criteriu ce influențează direct eficiența consumului de carburant. Din totalul deținătorilor de flote intervievați, 77% au apreciat acest criteriu ca fiind “foarte important” sau “extrem de important”. Kilometrajul (76%) și aderența pe carosabil umed (75%) au fost apreciate ca fiind pe locurile doi și trei ca importanță în alegerea lor.

În contextul unei creșteri constante a prețurilor la carburant și a altor costuri, operatorii au devenit din ce în ce mai interesați de reducerea costurilor operaționale. Astfel, 70% din deținătorii de flote intervievați au afirmat că au achiziționat deja anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de carburant sau că vor face o asemenea achiziție în viitorul apropiat (21%).

Acesta este și motivul pentru care Goodyear a dezvoltat noile linii de anvelope pentru camion cu o eficiență sporită din punct de vedere al kilometrajului și consumului de carburant, numite, KMAX și respectiv FUELMAX, linii ce vor fi lansate în această lună.  Acestea, așa cum arată și numele lor, pun un accent deosebit pe principalele două priorități ale consumatorilor fără a face compromisuri în alte arii de performanță specifice anvelopelor. Nivelurile înalte de performanță din punct de vedere al durabilității, aderenței pe carosabil umed și tracțiunii sunt unele din beneficiile suplimentare pe care noile anvelope le oferă.

Cele două noi linii de produse sunt rezultalul unei intense cooperări dintre inginerii Goodyear şi operatorii de flote europeni.