Home Logistics 3 PL Ekol achiziționează Europa Multipurpose Terminal

Ekol achiziționează Europa Multipurpose Terminal

Ekol achiziționează Europa Multipurpose Terminal

Pe final de an, Ekol Logistics realizează încă o investiție strategică și achiziționează 65% din compania Europa Multipurpose Terminals (EMT), operator portuar în Trieste.

Acest port este utilizat de către furnizorul de servicii logistice pentru serviciile RO-RO și cele intermodale. Această achiziție este menită să susțină un alt proiect de anvergură al Ekol, care vizează construcția celui mai modern terminal Ro-Ro din regiunea Yalova, Turcia.

Pe parcursul acestui an, Ekol a făcut numeroase investiții care permit oferirea de soluții intermodale mai eficiente. Compania și-a îndreptat atenția către proiectele ecologice și sustenabile, iar investițiile făcute, îndeosebi în ultimul an, sunt o dovadă în acest sens. Pe 6 decembrie, grupul a achiziționat pachetul majoritar al Europa Multipurpose Terminals, care coordonează Dana 6 în Trieste. Pasul următor este acela de a inaugura, la începutul anului 2017, terminalul Ro-Ro din Yalova, aflat în construcție.

Prin investițiile pe care Ekol le va face în Portul Trieste, două nave Ro-Ro vor putea fi operate simultan, iar capacitatea trenurilor intermodale va crește la un număr de 10 servicii tur-retur pe zi.

Momentan, portul este folosit pentru a furniza servicii către destinații din Grecia și Turcia, dar în anii următori Ekol va adăuga în portofoliul său și țări precum Israel sau Egipt. Capacitatea anuală transportată este de 110.000 unități pe navele Ro-Ro și 70.000 unități pe trenuri, iar începând cu 2017 capacitatea va crește la 140.000 unități pe nave Ro-Ro și 100.000 unități pe trenuri.

Ahmet Musul, Chairman Ekol Logistics și Yalova Ro-Ro Terminal, a vorbit despre noua investiție: “ Portul Trieste este localizat strategic și are, pentru noi, un rol esențial în oferirea de soluții de transport intermodal, furnizând astfel clienților Ekol  servicii de top într-o manieră sustenabilă, eficientă și cu costuri reduse. Ne-am consolidat pozitia în această regiune prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Europa Multipurpose Terminals, compania cu care am colaborat până în prezent. Dincolo de investițiile financiare, ne bazăm pe o echipă de oameni profesioniști și bine pregătiți în operațiuni portuare. Sunt increzător că toată experiența câștigată ne va fi de mare folos și în desfășurarea operatiunilor în noul terminal Yalova Ro-Ro, pe care îl vom inaugura la începutul anului viitor.