Home Logistics Depozitare Elmas oferă o nouă viață stivuitoarelor uzate prin procesul de refabricare

Elmas oferă o nouă viață stivuitoarelor uzate prin procesul de refabricare

Elmas oferă o nouă viață stivuitoarelor uzate prin procesul de refabricare

Stivuitorul este un echipament cheie în orice depozit, însă achiziția unui nou echipament pentru manipularea materialelor s-ar putea să nu fie întotdeauna cea bună soluție din punct de vedere practic sau financiar.

Un stivuitor recondiționat sau refabricat ar putea fi o soluție mai bună pentru o companie, mai ales în perioade de criză, când resursele economice sunt mai puține, cu condiția ca echipamentul să fie refabricat de către o companie specializată, cu know-how în producția de echipamente industriale.

Compania ELMAS este dealer în România al producătorului german Linde Material Handling, din anul 1996, oferind pe piața locală soluții complete de intralogistică și un pachet diversificat de servicii, inclusiv o gamă largă de stivuitoare refabricate în unitatea companiei din Brașov.

În urma unei investiții realizate în 2016, ELMAS produce în România stivuitoare refabricate, asigurând astfel accesul la o gamă diversificată de echipamente de ridicat și stivuit, cu aplicabilitate în diferite industrii. Adoptând conceptul de economie circulară, sunt reciclate anumite componente de la stivuitoarele uzate, acestea fiind mai apoi utilizate la producția unor echipamente refabricate, conducând astfel la o economie de resurse și materii prime, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Verificarea componentelor care echipează un stivuitor refabricat este însoțită de buletine de verificare, care atestă faptul că acestea sunt în parametri optimi de funcționare. De exemplu, verificarea pompelor hidraulice sau examinarea/testarea îmbinărilor sudate și a pieselor supuse la încovoiere sunt verificate în propiul Laborator de Încercări, acreditat RENAR.

În funcție de aplicație, sunt disponibile electrostivuitoare refabricate cu capacități de ridicare între 1,2 și 4,8 tone, dar și motostivuitoare cu sarcina nominală între 1,6 și 4 tone.

Standardul de refabricare la care sunt aduse stivuitoarele Linde este de categoria ULTRA din cadrul programului “Approved Trucks”, certificat în conformitate cu cele mai recente cerințe legale și orientări UE.

Stivuitoarele LINDE refabricate la Brașov beneficiază de o garanție de 2 ani/ 2000 de ore și 10 ani durată de viață, perioadă în care este asigurat service-ul și accesul la piese de schimb.