Home Intermodal Noi reguli pentru intrarea și ieșirea camioanelor din Portul Constanța

Noi reguli pentru intrarea și ieșirea camioanelor din Portul Constanța

Noi reguli pentru intrarea și ieșirea camioanelor din Portul Constanța

Începând de miercuri, 11 mai, Poarta 14 din Portul Constanța Sud devine operațională. Astfel, camioanele cu marfă vor ieși din Portul Constanța prin Poarta 14 și vor putea intra în port pe la Poarta 10 Bis, anunță Administrația Portului Constanța într-un comunicat de presă transmis Intermodal&Logistics.

Măsura a fost luată pentru a fluidiza traficul de mărfuri în zona de sud a portului.

„Pentru fluidizarea traficului de mărfuri în zona de sud a portului Constanța, începând cu 11 mai 2022, ora 8:00 se deschide Poarta 14 pe sensul de ieșire pentru autotrenurile cu/fără mărfuri, iar intrarea pentru autotrenuri cu/fără marfă se va face pe la Poarta 10 bis. Așadar, pentru transportul mărfurilor pe cale rutieră în zona liberă Constanța sud – sector sud Port Constanta, ambele porți vor funcționa pe câte un singur sens de circulație, toate mărfurile din zona de sud a portului vor intra numai pe la Poarta 10 bis și vor ieși numai pe la Poarta 14 a portului Constanța zona de sud“, se menționează în comunicat.

De asemenea, punctează Administrația Porturilor, autoturismele nu vor avea acces pe la porțile 14 și 10 bis. Intrarea și ieșirea acestora din Portul Constanța se va face strict pe la Poarta 10. Tot pe la această poartă vor ieși și camioanele goale (platformă, cap tractor), fără containere.

„Fluxul de circulație pentru autovehiculele cu mărfuri va fi organizat cu respectarea tuturor regulilor, astfel încât sa asigure fluidizarea necesară“, explică reprezentanții Administrației Porturilor.

La cele două porți va funcționa și biroul vamal, care are atribuții de supraveghere vamală a mărfurilor în flux continuu, 24 din 24 de ore.