Home Logistics Depozitare Fildas Trading este primul chiriaș al noului parc logistic VGP Park Brasov

Fildas Trading este primul chiriaș al noului parc logistic VGP Park Brasov

Fildas Trading este primul chiriaș al noului parc logistic VGP Park Brasov

VGP, dezvoltatorul pan-european de parcuri logistice și semi-industriale, a demarat construcția unui nou parc logistic la Brașov. Primul chiriaș al noului proiect VGP în România este compania farmaceutică Fildas Trading.

Construcția a fost demarată la începutul lunii noiembrie, iar prima clădire cu o suprafață de 9.400 mp urmează să fie livrată la mijlocul anului 2021.

VGP Park Brașov este dezvoltat pe un teren cu o suprafață totală de aproximativ 390.000 mp, iar suprafața totală ce poate fi închiriată este de aproximativ 180.000 mp. Parcul este amplasat pe centura orașului Brașov, cu acces direct din parc către drumul european E68 către Sibiu și în imediata apropiere a viitoarei autostrăzi A3 București-Brașov-Sibiu. Site-ul beneficiază de acces direct la rețeaua publică de transport, fiind astfel o locație excelentă pentru amplasarea de hub-uri de distribuție regionale, dar și internaționale.

În plus, noul aeroport din Brașov, aflat în faza finală a construcției, este situate în apropierea parcului logistic, oferind legături cu orașe importante din Europa.

Fildas Trading, primul chiriaș al VGP Park Brașov, din care face parte grupul de farmacii Catena, unul dintre liderii pieței autohtone, va închiria o zonă de depozitare la temperatură controlată cu o suprafață de de 4.000 mp

Adrian Crizbășianu, Country Manager VGP România, a declarat: ”Suntem încântați că am demarat lucrările pentru VGP Park Brașov și avem oportunitatea de a oferi clienților noștri un parc logistic de primă clasă, într-o locație de top. După finalizare, ansamblul va constitui unul dintre cele mai mari parcuri logistice din portofoliul nostru, din România. Ne bucurăm să anunțăm că noul nostru parc de business a fost validat de către unul dintre jucătorii de top ai pieței de distribuție pentru produse farmaceutice, Fildas Trading S.R.L., care va deveni astfel primul chiriaș al parcului. Colaborarea cu echipa Fildas a fost foarte bună și suntem încrezători că acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung.”

VGP a fost consiliat în această tranzacție  de către agenția locală Cushman&Wakefield Echinox.