Home Companii FrieslandCampina își consolidează producția la Baciu

FrieslandCampina își consolidează producția la Baciu

FrieslandCampina își consolidează producția la Baciu

Producătorul de lactate, FrieslandCampina a anunțat recent că intenționează să consolideze producția de brânzeturi la Baciu, județul Cluj, ceea ce va avea ca rezultat relocarea fabricii din Carei și a unității de ambalare din Târgu Mureș, până în ianuarie 2015.

Această decizie a fost luată din cauza condițiilor de piață dificile, determinate în special de scăderea consumului. Prin relocarea unității de producție, compania își va îmbunătăți eficiența și performanța, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Astfel, fondurile disponibile se vor îndrepta către brand-ul Napolact, dar și către inovația tehnologică și de produs.

FrieslandCampina România își adaptează business-ul la condițiile actuale ale pieței, pentru a-și asigura o prezență pe termen lung pe piața locală, unde consumul de lactate a scăzut cu peste 6% în ultimul an. În prezent fabrica din Carei, unde lucrează aproximativ 130 de angajați, operează la mai puțin de 30% din capacitate, această decizie fiind un pas necesar pentru a asigura continuitatea business-ului FrieslandCampina în România.