Home Logistics GEFCO monitorizează transporturile de marfă cu un sistem tehnologic performant

GEFCO monitorizează transporturile de marfă cu un sistem tehnologic performant


GEFCO România introduce dispozitivul Kratzer, un sistem tehnologic performant de urmărire a transporturilor.  Prin implementarea acestui sistem, compania GEFCO se aliniază standardelor impuse de dezvoltarea tehnologică din  domeniu.

Sistemul de comunicaţie Kratzer a fost introdus pentru transporturile efectuate în regim de Grupaj, cât şi pentru activităţile de cross-docking. Sistemul a fost implementat cu succes în agenţiile din Joiţa, în iunie 2012, şi Arad, în septembrie 2012.

În prezent, fiecare vehicul de distribuţie este echipat cu un dispozitiv PDA cu care se scanează codul de bare de pe pachete, atât la încărcare, cât şi la livrare şi care transmite, prin GPRS, informaţiile către sistemului informatic global GEFCO. Astfel, echipele GEFCO şi clienţii companiei beneficiază de informaţii în timp real referitoare la statusul mărfii, de tipul: încărcat, expediat pentru livrare, livrat, livrat cu menţiuni, etc. De asemenea, acest dispozitiv stochează în memorie şi ruta de distribuţie pentru marfa încărcată şi permite fotografierea pachetelor care prezintă neconformităţi.

Dovezile de livrare, conţinând semnătura persoanei care recepţionează marfa, sunt disponibile şi în format electronic, acest lucru venind în sprijinul iniţiativei GEFCO de a proteja mediul înconjurător prin reducerea cantităţii de hârtie utilizate. Astfel, prin eliminarea dovezilor de livrare tipărite, GEFCO economiseşte anual aproximativ 45.000 de foi de hârtie.

Lansarea noului dispozitiv Kratzer reprezintă un nou standard de calitate pentru serviciile GEFCO şi o mare oportunitate de a demonstra capacităţile noastre logistice. Prin implementarea acestui sistem am dorit să existe avantaje atât de partea clientului, cât şi de partea GEFCO, unde echipele operaţionale beneficiază de un software performant de urmărire a transporturilor şi pot furniza informaţii în timp real. Printre primele rezultate înregistrate, menţionăm o rată a corectitudinii pachetelor încărcate şi livrate de 99.9% şi o eficientizare importantă a timpului aferent operaţiunilor pre-încărcare. Dorim să promovăm constant servicii cu valoare adăugată şi să consolidăm poziţia companiei între liderii pieţei de transport şi logistică internă şi internaţională.” – a declarat Christophe De Korver, Managing Director GEFCO România.